Odgođen je najveći modni događaj u godini – Met Gala

Odgođen je najveći modni događaj u
godini – Met Gala

Lady Gaga

Od koncerata i izložaba do najvećih svjetskih kulturnih događanja, sportskih natjecanja te brojnih sajmova i sličnih manifestacija, pandemija koronavirusa odgodila je sva velika događanja. Posljednje u nizu velikih događanja koje je odgođeno je Met Gala.

Met Gala i drugi odgođeni modni događaji

Prvi ponedjeljak u mjesecu svibnju uvijek je rezerviran za najveći modni događaj koji mnogi nazivaju modnim Oscarima – Met Galu. U organizaciji Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute u New Yorku i američkog Voguea, Met Gala bez sumnje je jedan od najvećih i najzvjezdanijih događaja u godini, a njegov crveni tepih i kultne stepenice mjesto su na kojem se svake godine izmjenjuju najglamuroznije i najekstravagantnije kreacije s potpisom najprestižnijih modnih kuća i dizajnera. Zbog pandemije koronavirusa, urednica američkog Voguea, Anna Wintour, jučer se je potvrdila nagađanja da je Met Gala odgođena.

Uz obavijest o odgodi Met Gale, Anna Wintour u istom Vogue članku kritizirala je reakciju i postupke američkog predsjednika Donalda Trumpa na pandemiju koronavirusa.

Rosie Huntington-Whiteley

Uz Met Galu, u ovom je trenutku odgođeno još nekoliko velikih modnih događaja: predstavljanje Resort 2021 kolekcija modnih kuća Armani, Dior, Gucci, Hermès, Max Mara, Prada i Versace, Beijing Fashion Week, Bridal Week, São Paolo Fashion Week, Shanghai Fashion Week, Tokyo Fashion Week, Chanel Métiers d’Art show.

Kendall Jenner

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori