Sinoć je održana famozna Met Gala, a ovako je izgledao crveni tepih
Sinoć je održana famozna Met Gala, a ovako je izgledao crveni tepih

Sinoć je održana famozna Met Gala, a
ovako je izgledao crveni tepih

Nakon što 2020. godine uopće nije održana, Met Gala je prvi put ikada održana u rujnu 2021. godine. I sada se vratila u svom punom sjaju! Složit ćemo se da ne postoji ništa legendarnije od najglamuroznijeg ponedjeljka u godini. Oko prestižnog događaja svake godine nastane ogromna medijska prašina, a iznimka nije bila ni ova. U organizaciji Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute u New Yorku i američkog Voguea, Met Gala bez sumnje je jedan od najvećih i najzvjezdanijih događaja na svijetu!

In America: An Anthology of Fashion

Crveni tepih i kultne stepenice mjesto su na kojem se izmjenjuju najglamuroznije i najekstravagantnije kreacije s potpisom najprestižnijih modnih kuća i dizajnera. Party kojem žele pistustovati svi, zbog svoje ekskluzivnosti dobio je kultni status, a smatra se privilegijom imati ulaz na ovakav event. Pozivnicu ne može dobiti bilo tko, već je izbor uzvanika uvelike rezultat odluke Anne Wintour, glavne urednice američkog Voguea, ali i predsjedateljice Costume Institutea.

Tema jučerašnjeg događaja godine bila je In America: An Anthology of Fashion, a nastavlja se na prošlogodišnju, čiji je naziv bio In America: a Lexicon of Fashion. Nastojalo se odati počast bogatoj povijesti američke mode, stavljajući fokus na tzv. Gilded age, odnosno period između 1870. i 1900. godine. Na ovogodišnjoj modnoj gala večeri ni ovoga puta nije nedostajalo ekstravagantnosti, teatralnosti, odvažnosti, raskošnih detalja, predimenzioniranosti i mnogih drugih iznenađenja. Tko je modno briljirao, a tko se modno poskliznuo, sami prosudite u nastavku.

Anna Wintour
Blake Lively
Emma Chamberlain
Kaia Gerber
Laura Harrier
Glenn Close
Hillary Rodham Clinton
Emma Stone
Winnie Harlow
Megan Thee Stallion
Cardi B
Naomi Campbell
Hailey Bieber
Sarah Jessica Parker
Pete Davidson & Kim Kardashian
Kim Kardashian
Khloe Kardashian
Kylie Jenner
Kendall Jenner
Kris Jenner
Irina Shayk
Bella Hadid
Gigi Hadid
Lila Grace Moss & Kate Moss
Cara Delevingne
Chloe Bailey
Billie Eilish
Sydney Sweeney
Rosalía
Katy Perry
Lizzo
Brooklyn Beckham & Nicola Peltz
Olivia Rodrigo
Lily James
Dakota Johnson
Emily Ratajkowski
Madelaine Petsch
Quannah Chasinghorse

Foto: Instagram, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori