Međunarodna konferencija posvećena modi i vizualnoj kulturi u Zagrebu

Međunarodna konferencija posvećena modi i
vizualnoj kulturi u Zagrebu

U Zagrebu se ovih dana održava jedinstvena međunarodna konferencija posvećena modi i vizualnoj kulturi – Fashion, Costume and Visual Culture. Započela je jučer u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10) i trajat će do četvrtka. 

Organizatori konferencije su Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, School of Arts, Design & Computing, Hartlepool College iz Velike Britanije i renomirana britanska izdavačka kuća Intellect, a konferencija se održava od utorka 17. do četvrtka 19. srpnja 2018. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Zavod za dizajn tekstila i odjeće.

Zanimljivo je da se ova konferencija po prvi puta organizira u Hrvatskoj te da će biti domaćin za više od 100 sudionika koji dolaze iz 23 različite zemlje. Među njima se nalaze vrhunski znanstvenici i praktičari, kao što su dr.sc Sarah Gilligan,  Pamela Church Gibson, prof. Stella Bruzzi, prof. Sandra Bischof, dr.sc Žarko Paić, dr.sc Katarina Nina Smolčič i dr.

Sudionici će tijekom konferencije iznijeti rezultate istraživanja, te raspraviti ključna pitanja kroz teorijske rasprave i studije slučaja koji istražuju modu, modni dizajn, povijest mode i odijevanja te kostimografiju. Također ova će se konferencija usmjeriti i na simbolički odnos mode unutar suvremene vizualne kulture.

Znanstvenici i predavači na području teorije i povijesti mode također će moći svoje ideje i istraživanja publicirati u mnogobrojnim časopisima britanskog respektabilnog izdavača Intellect Publishing, koji je ujedno i suorganizator, uključujući časopis Film, Fashion and Consumption.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori