Modni vodič: Koje tenisice i cipele biramo za proljeće i ljeto 2024.?
Modni vodič: Koje tenisice i cipele biramo za proljeće i ljeto 2024.?

Modni vodič: Koje tenisice i cipele biramo
za proljeće i ljeto 2024.?

Sezona sunčanih i toplijih dana polako se budi iz zimskog sna i uskoro će doći vrijeme da toplu odjeću pospremite u ormare i iz čizama i gležnjača “uskočite” u tenisice, mokasine, a uskoro i sandale. Proljetne kolekcije obuće donose svježinu, boje, profinjenu eleganciju ali i dašak robusnosti koja je postala popularna posljednjih sezona. Povrh svega, nove kolekcije obuće koje ćete pronaći u Mass trgovinama inspirirat će vas za stvaranje najrazličitijih modnih kombinacija.

Ove godine bojama će dominirati mirni zemljani tonovi uz koje možete kreirati jedinstvene modne lookove. Naravno, tu su i lijepe pastelne boje, cvjetni uzorci, još uvijek popularni životinjski uzorci i cipele boje fuksije koje će ove godine doista biti ugodan dodatak svim vrstama stajlinga. Ponuda obuće je šarolika, no i dalje će u prvom planu biti tenisice, polusandale i natikače. Sezona donosi i neke novitete u asortimanu obuće, a njih možete pogledati na službenoj Mass stranici. 

MASS trendovi
MASS trendovi

Novosti za prve proljetne dane

U Mass trgovinama i na web shopu obnovljen je premium asortiman ženske i muške obuće s još dva priznata brenda Valentino i Mexx, a ističemo i brend Inuovo koji nudi ženske natikače i sandale od visokokvalitetne kože. Nadopunjen je i asortiman brendova On Cloud, Puma, Skechers, Gant, Tamaris, Calvin Klein, Birkenstock i Havaianas.

Muškarce će, međutim, sigurno razveseliti vijest da su od sada u ponudi dostupne moderne tenisice Steve Madden, Liu Jo i Art, kao i Teva sportske tenisice. Skechers asortiman za žene, muškarce i djecu također je znatno obogaćen ponudom nove obuće. Osim sportskog segmenta brenda, pronaći ćete i ponudu casual stila i funkcionalne obuće. Skechers spada u sam vrh tehnološki naprednih proizvođača sportske obuće, a najvažnija je udobnost po kojoj je ova obuća odavno poznata.

MASS trendovi
MASS trendovi

Must-have modeli obuće

Ove godine, uz sve popularnije On Cloud tenisice, glavnu riječ u casual i sportskim stilovima imat će New Balance tenisice, posebice model 530 koji je iznimno popularan. Razni brendovi ponudit će i modele koji podsjećaju na retro tenisice, poput mega popularnih modela Adidas Samba i Gazelle. Pronaći ćete ih među brendovima Gant, Art i Puma. Poseban šarm u stajlingu, posebno ljeti, donosi obuća od rafije i posebnog pletiva, ali ne smijemo zanemariti vruće trendove ženstvenih sandala i natikača s prizvukom Chanel cipela s karakterističnim tamnim vrhom, dašak Hermesovih natikača sa specifično krojenim remenom i cipela u stilu Mary Jane s karakterističnim remenom preko rista. Kada su u pitanju natikače, nema sumnje koji će brend i ove godine vladati ormarima za tople dane. Riječ je o ženskoj i muškoj Birkenstock obući, takozvanim “birkinicama”, te natikačama u Birkenstock stilu, koje su već dugo sezona u vrhu popularnosti, prije svega zbog udobnosti i jednostavnosti.
MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi

Muške mokasine sve su popularniji trend

Muškim kolekcijama tenisica i dalje dominiraju ležerne tenisice koje su iznimno zahvalne za sve vrste modnih kombinacija, dok se u prvi plan vraćaju muške mokasine neutralnih, zemljanih boja. Riječ je o svestranoj obući, prikladnoj i za opuštenije i za složenije stajlinge, a mogu se nositi u raznim prilikama.

MASS trendovi
MASS trendovi

Dominirat će bijele tenisice s akcentima u boji

Broj jedan među ženskim tenisicama ove sezone svakako će biti Skechers tenisice, dok će ljubiteljice opuštene i udobne obuće razveseliti ponuda renomiranih brendova kao što su Adidas, Puma, Under Armour, New Balance, On Cloud, Replay, Guess, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Buffalo, New Balance, Liu Jo i mnogi drugi. U kolekcijama ženskih tenisica dominirat će bijela boja, ali ima i akcenta u boji, ponekog zanimljivog uzorka ili kombinacije boja, a uz ovu ležernu obuću i dalje možete pronaći naglašene potplate. Granica između modernih i sportskih tenisica sve se više briše, a ovog proljeća moći ćete si priuštiti i malo odvažnosti, te je stoga potpuno prihvatljivo sportske modele tenisica nositi uz elegantniju garderobu. Primjerice, mogu se kombinirati uz pripijenu dugu jednobojnu haljinu ili traperice i kožnu jaknu.

MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi

Kakvu će elegantnu obuću nositi žene?

Balerinke će ponovno biti vrlo moderne, bez obzira na to imaju li šiljasti ili okrugli vrh. Odlikuje ih elegantnost, naročito one u zlatnoj ili srebrnoj boji. Polusandale, koje su posljednjih sezona postale uistinu neizostavan modni komad, a uvijek su odličan izbor za sofisticirane modne kombinacije, ovog će proljeća dominirati u varijantama sa srednje visokom petom ili u “flat” varijantama s tankim potplatom. Naravno, mokasine ostaju u trendu, ali ovaj put su elegantnije i manje masivne. Ovdje modelom cipela dominira stil koji se povezuje s brendovima Gucci i Prada.

MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi

Modne torbice za završni detalj

Kada govorimo o modnom dodatku koji zaista može zaokružiti cijeli look, ženske torbice su svakako neizostavne. Ovog proljeća i ljeta kolekcije torbi u trgovinama Mass donose iznimno veliki izbor, među kojima dominiraju zagasitiji tonovi boja torbica. Bijela i smeđa, te rafija na vrhuncu su popularnosti, djeluju svježe i prirodno, što savršeno pristaje uz ljetnu odjeću i različite stilove obuće. U trgovinama Mass pronaći ćete širok izbor torbica poznatih brendova kao što su Liu Jo, Steve Madden, Ara, Replay, Desigual, Havaianas, Guess, Tommy Hilfiger, Nine West, Gioseppo i Calvin Klein. Odlikuje ih kvaliteta i moderan izgled pa ćete sigurno pronaći torbu koja će ispuniti vaša očekivanja u pogledu dizajna i funkcionalnosti. Među novitetima ovog proljeća ističu se torbice Valentino i Ipanema. Valentino je sinonim za eleganciju i luksuz, stoga možete očekivati torbice koje će vašim outfitima dodati dašak luksuza. Brend Ipanema poznat je po svojoj svježini i lakoći, a njihove torbe izvrstan su izbor za opuštene ljetne dane kada želite biti moderno i udobno odjeveni.

MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi
MASS trendovi

Foto: PR

Učitati još
Zatvori