Pronašli smo ljetnu haljinu koja priča posebnu priču
Pronašli smo ljetnu haljinu koja priča posebnu priču

Pronašli smo ljetnu haljinu koja
priča posebnu priču

Naša domaća dizajnerica Marija Kulušić na svom je Instagram profilu najavila ljetnu haljinu koja je u potpunosti napravljena od recikliranog materijala. Ne biste vjerovali, ali radi se o starim kukičanim stolnjacima koje su plele naše bake.

Marija Kulušić potpisuje ovu kukičanu haljinu

Haljine su nam omiljeni odjevni predmet za ljeto jer se u njima u isto vrijeme osjećamo opušteno i sređeno. Osim toga najviše volimo odabrati bijelu boju koja naglašava naš preplanuli ten, ali i odbija vruće zrake sunca. Često nam je baš zbog jakog sunca drago prekriti ruke, kako bi se od njega zaštitili, pa smo oduševljeni ovim predimenzionirani dugim rukavima. Sve što smo nabrojali Marija Kulušić spojila je u ovu genijalnu haljinu koja je baš po našoj mjeri ljetne haljine.

Prisjetimo se, radi se o hrvatskoj dizajnerici ženske odjeće i modnih dodataka. Njezina pozornost usmjerena je na sofisticirane, ručno rađene detalje i tehnike koje zahtijevaju vrijeme. Svojim dizajnom želi postići ravnotežu između modernog i tradicionalnog težeći tako bezvremenskim komadima s elementom iznenađenja.

Upravo je taj element iznenađenja prisutan u priči koja stoji iza materijala za izradu haljine. Svi mi imamo ladice pune starih kukičanih stolnjaka koji su nam ostavljeni u nasljedstvo. Oni stoje i skupljaju prašinu, a mi imamo manjak prostora. Iako znamo da ih ne koristimo, emotivno smo vezani za njih pa ih ne bacamo, već čekamo ne bi li se možda vratili u trend. Naša kreativnost zakopana je zajedno s njima u tim ladicama, ali kreativan um dizajnerice Marije Kulušić probio je sve okvire. Odlučila je reciklirati prekrasne ručno rađene stolnjake i napraviti nešto što će se nositi i biti obožavano.

Dizajnerica ističe da je rezultat autentičnosti svakog komada stolnjaka, haljina koja je unikatna. To znači da će svaka od njih koja bude u prodaji biti različita. Poznato je da modna industrija sve više ide prema recikliranim materijalima i zaustavljanju masovne proizvodnje odjeće. Ova bezvremenska haljina definitivno prati taj smjer. Na tome nemamo što nego zapljeskati i reći veliko da!

Sudeći po najavi, ova haljina trebala bi stići na njen web shop svaki dan pa budite u stanju pripravnosti. Mi jedva čekamo!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori