Točkaste haljine: omiljeni komad koji uvijek nosimo
Točkaste haljine: omiljeni komad koji uvijek nosimo

Točkaste haljine: omiljeni komad
koji uvijek nosimo

Haljine su must have odjevni predmet tijekom jesenske sezone. Riječ je o odjevnom predmetu koji je sam za sebe dovoljan kako bismo zablistali na pravi način. Naime, haljine su ugodne i prozračne, a dovoljno upečatljive kao samostalni komad u kojem ste odmah dotjerani. Moda je fluidna i brzo se mijenja, no određeni predmeti prežive sve testove vremena. Haljina je klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode. Riječ je odjevnom predmetu koji obožavamo nositi i s kojim smo odmah dotjerani. Bliži nam se zima pa u tom smislu su točkaste haljine idealan izbor za zablistati na pravi način.

Točkastim haljinama popularnost ne blijedi

Riječ je o uzorku koji je već dugi niz godina popularan i njegova popularnost ne blijedi. Najdraži uzorak će nas uveseljavati i ove jeseni i zime. Točkasti uzorak ima dugu povijest, a aktivno se počeo koristiti oko 1700. godine jer je tada po prvi put bilo moguće proizvesti identične, ravnomjerne točke po dužini tkanine. Dizajn koji je osvojio svijet a povezan je s plesom iz toga doba i otuda naziv ‘polka dots’. Tijekom 1950 – ih od Marilyn Monroe do Elizabeth Taylor svi su bili vjerni živahnom, ljetnom uzorku. Dizajneri su počeli koristiti točkasti uzorak u svojim revijama i do 1954. godine najprodavanija verzija slavnog New Looka Christiana Diora bila je točkasta.

Hubert de Givenchy je sljedeće godine lansirao svoju točkastu haljinu, dok je za Carolinu Herreru točkasti dizajn bio toliko ključan za njezin rad 1980-ih i 1990-ih, da je, kada je lansirala svoj prvi miris 1988., stigao u kutiji s točkama. Riječ je o uzorku koji je ušao u visoke modne kuće i do dan danas mu ne pada popularnost. Kada govorimo o kombiniranju točkastih haljina, idealne su za sve prilike. Možete ih nositi na cipele na visoku petu i tako imati glamuroznu i upečatljivu kombinaciju. Osim toga, idealan su odabir za gradske kave kada se želimo nenametljivo dotjerati, a ugodno se osjećati. Točkaste haljine su komad s kojim ne možete pogriješiti.

ALESSANDRA RICH
ALESSANDRA RICH
BALENCIAGA
BY MALENE BIRGER
Camouflaged
CAROLINA HERRERA
DOLCE & GABBANA
EQUIPMENT
ganni
ganni
ganni
h&m
h&m
h&m
h&m
h&m
h&m
h&m
JOHANNA ORTIZ
JOSEPH
mango
miu miu
redvalentino
ROTATE BIRGER CHRISTENSEN
SAINT LAURENT
SAMSØE Φ SAMSØE
SELF-PORTRAIT_
STELLA MCCARTNEY
ULLA JOHNSON
VALENTINO
VELVET
zara
zara
ZIMMERMANN

Foto: Instagram, Zara, Mytheresa, Mango, H&M, Outnet

Učitati još
Zatvori