Detalj koji ćete nositi cijeli život: Stigli su novi modeli satova koje ćete poželjeti u svojoj kolekciji
Detalj koji ćete nositi cijeli život: Stigli su novi modeli satova koje ćete poželjeti u svojoj kolekciji

Detalj koji ćete nositi cijeli život: Stigli su novi modeli satova koje ćete poželjeti u svojoj kolekciji

Noviteti nas uvijek vesele, a ovoga proljeća stižu u ekskluzivnom izdanju u Mamić butik. Rolex i TUDOR satovi su poznati po svojoj kvaliteti, preciznosti te profinjenom izgledu, a uskoro ih možete pronaći kod Mamića i u nizu novih modela te boja s naprednim elementima. O čemu se točno radi, doznajte u nastavku.

TUDOR sat Mamić PR

Svjež i novi izgled Rolex satova

Harmonija kontrasta

S najnovijim kreacijama, Rolex donosi svježi izgled nekima od svojih najpoznatijih modela. Nudeći jedinstvene harmonije materijala, boja i tekstra, satovi za 2024. ilustriraju želju za konstantnim buđenjem urarskih emocija, pritom demonstrirajući beskompromisnu kvalitetu do najsitnijeg detalja. Zahvaljujući internom majstorstvu brenda u izradi satova, novi satovi poigravaju se kontrastima koji trebaju postići skladnu ravnotežu funkcionalnosti i estetike, izvedbe dragocjenosti, tradicije i inovativnosti.

Odjek emocija

Po prvi put, Oyster Perpetual GMT-Master II u čeliku Oystersteel predstavljen je s umetkom prstena Cerachrom u sivoj i crnoj keramici. Predstavljen u asortimanu 2023., ovaj prigušeni kontrast boja suptilno dočarava promjenu dana i noći. Metal korišten za izradu ove nove verzije također slavi identitet modela koji je, na samom predstavljanju, bio dostupan samo u čeličnoj izvedbi. U ponudi su dvije nove verzije koje spajaju diskreciju i funkcionalnost: jedna s narukvicom Oyster, druga s narukvicom Jubilee. Crni lakirani brojčanik ima natpis “GMT-Master II” u zelenoj boji. Ova se boja također pojavljuje na 24-satnoj kazaljki koja poput snopa svjetlosti skreće pozornost na našu povezanost sa svijetom. Prikazujući puno više od alternativne vremenske zone, kazaljka pokazuje na drugu lokaciju koja rezonira s nositeljem – podsjetnik na emocije koje prate svakog putnika.

Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II
Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II

Harmonične varijacije

Ombre brojčanici su obojeni plavo-zelenom bojom ili biserno bijelim sedefom. Fasetirani, dekonstruirani rimski brojevi i fasetirane oznake sati. Prsten optočen dijamantima reza u obliku trapeza. Nove verzije modela Day-Date izražavaju trajnu želju brenda da se rijetka i široka stručnost može pronaći čak i u najsitnijim detaljima. Boje, materijali, motivi, oznake sati – svaki element pridonosi harmoniji novih kombinacija. Predstavljaju se dvije nove verzije Oyster Perpetual Day-Date 40. Prvi, u 18-karatnom Everose zlatu, predstavlja ombré Slate brojčanik. Ovaj dizajn nudi delikatan prijelaz između svjetla u središtu brojčanika i tame oko ruba – simfonija sjene koja je oživljena posebno preciznim procesom proizvodnje. Druga verzija, u 18-karatnom bijelom zlatu, ima biserni bijeli mother-of-pearl brojčanik: prvi za Day-Date 40. Rijedak i profinjen, ovaj sedef sjaji upečatljivom raznolikošću blistavih odsjaja. Njegova nepravilna, voluminozna tekstura izaziva sitna preklapanja oblaka koji se igraju sa svjetlom, stvarajući osjećaj svjetlucanja koji je naglašen s 10 satnih oznaka ukrašenih dijamantima baguette reza. Oyster Perpetual Day-Date 36 je također objavljen u dvije nove verzije. Prvi, u 18-karatnom žutom zlatu, ima bijeli lakirani brojčanik s fasetiranim, dekonstruiranim rimskim brojkama i fasetiranim oznakama sati. Ove glatke, sjajne oznake sati, koji su prije bile ekskluzivne za Day-Date 40, ističu se svojim čistim i izražajnim dizajnom. Day Date 36 također je predstavljen u 18-karatnom Everose zlatu s plavo-zelenim brojčanikom. Novo u asortimanu, ova duboka, intenzivna boja osvijetljena je s prstenom optočenim s 60 dijamanata reza u obliku trapeza. Ovo je prvi put da se ova vrsta prstena pojavljuje na verziji sata u 18-karatnom zlatu.

Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40
Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40

Elegancija mehanizma

Perpetual 1908 sada je dostupan u platini 950 s ledeno plavim brojčanikom, nijansom koja je rezervirana isključivo za Rolex satove od ovog prestižnog metala. Na ovom guilloché brojčaniku sa zrnatim motivom, svjetlost se odbija od uzdignutog uzorka, stvarajući razne refleksije pri svakom pokretu zapešća. Ovaj novi sat potvrđuje svoj jedinstveni identitet elegancijom i finoćom. Motiv na brojčaniku izrađen je tehnikom guilloché ili okretanjem motora – tehnika koja koristi okretni alat za oblikovanje geometrijskog uzorka na površini. Dekoracija aludira na tradicionalno urarstvo, no dizajn poput rozete, usredotočen na mali brojač sekundi na 6 sati, daje ovom satu iznimnu osobnost. Sat rijetke prepoznatljivosti, novi 1908 vizualno je remek-djelo, što pokazuju blistavi brojčanik i delikatna izrada čak i u najsitnijim detaljima, od dizajna brojčanika do rebrastih rubova prstena i filet sauté s guilloché naboranim uzorkom koji okružuje minutnu stazu.

Rolex Mamić 1970
Rolex Perpetual 1908
Rolex Mamić 1970
Rolex Perpetual 1908

Donosi svjetlost u dubine

Prvi Rolex sat za dubinsko ronjenje u 18-karatnom žutom zlatu, novi Oyster Perpetual Rolex Deepsea ukrašen je plavom bojom i ima još neviđenu kombinaciju materijala: zlato je upareno s elementima od keramike i RLX titana na satu koji predstavlja primjer Rolexove stručnosti u materijalima i bojama. Kompresijski prsten izrađen je u plavoj keramici, tehničkoj inovaciji koja označava novi način integracije ovog materijala u kućište sata. Prsten Cerachrom, koji je ukrašen kružno satiniranom obradom, čini dio sustava Ringlock, arhitekture kućišta koja omogućuje satu da izdrži kolosalan pritisak ponora. Ventil za ispuštanje helija, koji radi na zaštiti integriteta sata tijekom dekompresije, proizveden je u RLX titanu, kao i stražnja strana kućišta. Ujednačenost boje brojčanika, umetka prstena i kompresijskog prstena je trijumf, naglašen 18-karatnim žutim zlatom kućišta i narukvicom Oyster. Dragocjen i tehnički. Veličanstven i inovativan. Svijetli sat za tamni ponor. Ova nova verzija modela Rolex Deepsea dizajnirana je kako bi zasjala u oceanskim dubinama

Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Rolex Deepsea
Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Rolex Deepsea

Ikona kojoj se uvijek vraćamo

Rolex predstavlja dvije nove verzije modela Oyster Perpetual Cosmograph Daytona čiji brojčanici su u kontrastu s bijelim i crnim prirodnim sedefom i prstenom optočenim dijamantima. Ove reinterpretacije kultnog sata postižu savršenu ravnotežu preciznosti i dragocjenosti. Suptilna međuigra nijansi odražava široku stručnost, od postavljanja dragulja do umjetnosti izrade brojčanika. Satovi ispisuju još jedno poglavlje u legendarnoj priči o modelu poznatom po bogatstvu varijacija, prizivajući potencijal u svakome od nas za neprestano ponovno otkrivanje. Izrađeni u 18-karatnom bijelom zlatu, ovi satovi imaju dvije boje prirodnog sedefa na brojčaniku. Brojčanik je bijele boje s crnim brojačima na prvom satu; kombinacija boja koja je obrnuta na drugom. Snaga kontrasta, intenzitet boja i dubina odsjaja rezultat su posebno strogog procesa odabira materijala. S obje varijante sedefa majstori brenda rukuju s najvećom pažnjom. Dva nova sata imaju prsten ukrašen s 36 dijamanata briljantnog reza i opremljeni su s narukvicom koja odgovara boji brojača: narukvica Oysterflex za sat s crnim podbrojčanicima i narukvica Oyster za verziju s bijelim podbrojčanicima

Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona
Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Simfonija odsjaja

Sofisticiran, tehnički i istaknut, Oyster Perpetual Sky-Dweller u 18-karatnom Everose ili žutom zlatu sada je dostupan s narukvicom Jubilee. Dizajniran kako bi neumornim putnicima omogućio brzo pronalaženje smjera, Sky-Dweller ponovno potvrđuje svoju eleganciju i užitak je za osjetila.

Izmjenom veličine i završetka karika – s manjim, poliranim središnjim karikama i većim, satiniranim vanjskim karikama – narukvica Jubilee u 18-karatnom zlatu ističe se svojim bogatstvom odsjaja i skladnim oblicima. Uparena sa Slate brojčanikom na verziji u 18-karatnom Everose zlatu i s intenzivno bijelim brojčanikom na satu u 18-karatnom žutom zlatu, ova je narukvica također cijenjena zbog keramičkih umetaka – koje je dizajnirao brend – unutar karika, koji poboljšavaju njezinu dugotrajnost i fleksibilnost na zapešću.

Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller
Rolex Mamić 1970
Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller

Osvježavanje Tudor kolekcije

Ove godine TUDOR predstavlja dvije nove hrabre verzije modela Black Bay 58. Prva je u 18-karatnom žutom zlatu s otvorenom stražnjom stranom kućišta, Manufakturnim kalibrom i narukvicom izrađenom u potpunosti u zlatu. Drugi je potpuno novi Black Bay 58 GMT certificirani Master Chronometer. TUDOR predstavlja najnoviju iteraciju Black Baya u crno-bijeloj boji. Predstavljajući najnovije u Black Bayu, ovaj model ima napredne elemente dizajna, kopču “T-fit”  i Master Chronometer certificiran od strane METAS-a. Na modele Clair de Rose, dostupne isključivo u nehrđajućem čeliku s mehaničkim mehanizmima, TUDOR dodaje novi brojčanik: svoj prepoznatljivi plavi brojčanik.

Black Bay 58 GMT

TUDOR predstavlja dodatni model liniji Black Bay, Black Bay 58 GMT. Ovaj potpuno novi model evocira eru kada je novina jet-settinga u različitim vremenskim zonama bila usklađena s glamuroznim i elegantnim stilom. Opremljen je novim TUDOR GMT Manufakturnim kalibrom srednje veličine, uparenim s toplim nijansama tamnocrvene, crne te pozlate na prstenu. Univerzalno privlačno kućište Black Bay 58 postalo je posjetnica modela, a sada dolazi u GMT obliku. Black Bay 58 je dobio ime po godini u kojoj je predstavljen prvi TUDOR ronilački sat vodootporan do 200 metara, referenca 7924, nazvan “Big Crown”. Između ostalih estetskih aluzija na ovaj slavni povijesni sat, model ima kućište promjera 39 mm, u skladu s karakterističnim proporcijama 1950-ih. Sat savršeno odgovara GMT funkciji, a uz Black Bay 58 GMT, ultimativna funkcija jet-settera dolazi s daškom elegancije iz sredine stoljeća. Prsten je tamnocrvene i crne boje s pozlaćenom 24-satnom skalom, u skladu s općim jezikom dizajna linije Black Bay. Dizajn podsjeća na vrijeme kada su se prvi put izrađivali TUDOR ronilački satovi, a mlazni zrakoplovi kretali kroz vremenske zone i dostavljali putnike na odredišta o kojima su mogli samo sanjati, brže nego ikad prije. Završni pozlaćeni detalji primijenjeni su na oznake sati, kazaljke i oznake sati dvobojnog prstena. Još jedan omiljeni detalj koji je ostao na Black Bay 58 GMT je krunica za navijanje koja nosi reljefni logo TUDOR ruže.

TUDOR sat Mamić PR
TUDOR Black Bay 58 GMT
TUDOR sat Mamić PR
TUDOR Black Bay 58 GMT

Black Bay u novoj boji

TUDOR predstavlja najnoviju iteraciju Black Baya u crno-bijeloj boji. Predstavljajući najnovije u Black Bayu, ovaj model ima napredne elemente dizajna, kopču “T-fit”  i METAS-ov certifikat Master Chronometer. Izvorni Black Bay prvi je put lansiran 2012., a 2016. dobio je i Manufakturni kalibar. Sada se nudi u trećoj evoluciji koja učvršćuje estetsku i tehničku budućnost linije. Uz treću generaciju Black Baya s bordo prstenom, ova nova iteracija ima monokromatski izgled s crnim brojčanikom boje tinte i apliciranim oznakama sata te kazaljkama obloženim rodijem za modernu estetiku. Nazvan Black Bay, ovaj amblematski dizajn u kolekciji TUDOR još je jedan primjer TUDOR-ovog stručnog upravljanja jednim od najzahtjevnijih standarda u industriji u smislu kronometrije i otpornosti na magnetska polja. Testiran od strane Saveznog instituta za mjeriteljstvo ili METAS, Black Bay objedinjuje vrhunsku tehnologiju izrade satova s elementima dizajna inspiriranim TUDOR-ovim gotovo sedam desetljeća dugim nasljeđem izrade robusnih profesionalnih ronilačkih satova.

TUDOR sat Mamić PR
TUDOR crno-bijeli Black-bay
TUDOR sat Mamić PR
TUDOR crno-bijeli Black-bay

Black Bay 58 18K

TUDOR predstavlja odvažnu verziju svog popularnog modela, Black Bay 58, u 18-karatnom žutom zlatu s otvorenom stražnjom stranom kućišta, Manufakturnim kalibrom i sada narukvicom u punom zlata, upotpunjenom s kopčom “T-fit”. Naziv Black Bay 58 18K je, naravno, referenca na plemeniti metal njegovog kućišta i narukvice, ali i na 1958., godinu u kojoj je predstavljen prvi TUDOR ronilački sat vodootporan do 200 metara (660 stopa), referenca 7924 ili “Velika kruna”. Black Bay 58 18K također je prvi TUDOR ronilački sat izrađen u punom 18-karatnom žutom zlatu, koji se nudi s otvorenom stražnjom stranom kućišta. A sada dolazi s potpuno odgovarajućom narukvicom, satinirane završne obrade, u 18-karatnom žutom zlatu kao dodatak.

TUDOR sat Mamić PR
TUDOR BLACK BAY 58 18K
TUDOR sat Mamić PR
TUDOR BLACK BAY 58 18K

Clair de Rose

TUDOR revidira ženstvenu liniju Clair de Rose s dodatkom novih plavih brojčanika s potpisom brenda. Dostupne isključivo u nehrđajućem čeliku s mehaničkim pokretima, ove nove konfiguracije dolaze u tri veličine, svaka s dva dizajna. Clair de Rose je klasična TUDOR linija čije se ime poetično odnosi na clair de lune, “mjesečina” na francuskom, i na povijesni logo brenda, ružu, spajajući to dvoje na razigran način. 2024. obitelj dobiva potpuno novi brojčanik “TUDOR Blue”. U klasičnom, profinjenom i bezvremenskom duhu, koristi se povijesnim estetskim kodovima brenda bez odstupanja od blagih oblina svog središnjeg kućišta i upečatljive krunice za navijanje, koja je na ovom modelu ukrašena plavim kupolastim poliranim draguljem. Dostupan u tri veličine, promjera 26, 30 i 34 milimetra, predstavlja opaline i sada “TUDOR Blue” brojčanike s delikatnim reljefnim ukrasima, isprekidanim rimskim brojevima ili dijamantima. Clair de Rose opremljen je samonavijajućim mehanizmom s funkcijom datuma i dostupan je isključivo u nehrđajućem čeliku.

TUDOR sat Mamić PR
TUDOR Clair de Rose
TUDOR sat Mamić PR
TUDOR Clair de Rose

Istražite čaroban svijet Rolex i TUDOR satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori