Suradnja koja je odjeknula: Pharrell najavio Louis Vuitton x Timberland
Suradnja koja je odjeknula: Pharrell najavio Louis Vuitton x Timberland

Suradnja koja je odjeknula: Pharrell
najavio Louis Vuitton x Timberland

Čini se da francuska modna kuća prolazi kroz potpunu transformaciju – takozvanu Pharrellifikaciju. I dok je ženska linija Louis Vuittona godinama održavala status quo, procvat muške kolekcije nikad nije bio produktivniji. Virgil Abloh pokrenuo je svojevrsnu modnu revoluciju, a Pharrell Williams se neupitno oslanja na viziju svog prethodnika, koji je ostavio neizbrisiv trag na nezasitnoj modnoj sceni unoseći dozu optimizma i kreativnog napretka.

Iako smo bili zaluđeni skeptici u trenutku kada je Pharrell postavljen na mjesto kreativnog direktora Louis Vuittona, svojom nas je debitantskom revijom uvjerio da neće odstupiti od svoje ideologije dizajniranja, a predstavio nam je i kako će izgledati nova era vodećeg luksuznog brenda. Rekli bismo da je obećanje ispunjeno jer je upravo najavio suradnju za koju nismo znali da nam je (prijeko)potrebna. Doista se događa prva suradnja Louis Vuitton x Timberland.

Sudar svjetova

Društvenim mrežama počeo je kružiti video na kojem se jasno vide dizajnerske čizme, prvi Louis Vuitton x Timberland model. Fanovi nagađaju da se u kratkom videu pojavljuje Pharrell koji pomiče hlače kako bi predstavio najluksuznije timbice na modnoj sceni. Iako je prošlo toliko vremena otkako je Supreme lansirao svoju verziju Timberland čizama, predviđamo da će Pharrellov dizajn postati najpoželjniji zimski komad.

New York u Parizu ili Pariz u New Yorku?

Timberland čizme, ili za neke kanađanke, su 90ih bile ultimativna reperska obuća i praktični imperativ njujorške hip hop kulture. Legendarni Biggie se nije skidao iz njih dok je kraljica R’n’B muzike Aaliyah bila ekvivalentni predstavnik na ženskoj modnoj sceni. Bilo kako bilo, Brooklyn se sada preselio u Pariz, a Pharrell je originalnom Timberland dizajnu, bez puno drame, dodao prepoznatljivi monogram Louisa Vuittona. Minimalistički pristup ogleda se u jedinstvenim detaljima usmjerenim na jezik čizama. Prema medijskim nagađanjima, Louis Vuitton x Timberland suradnja će vidjeti svijetlo dana danas, 16. siječnja, na Tjednu mode u Parisu. Jedva čekamo!

*Članak preuzet sa Journal.rs

Foto: Instagram (@snekerfreakermag @mattd74)

Učitati još
Zatvori