Sjećate li se ovih sandala koje su mnogima obilježile djetinjstvo i mladost?

Sjećate li se ovih sandala koje su mnogima
obilježile djetinjstvo i mladost?

Ove godine posvjedočili smo povratku brojnih modnih trendova koji su nam obilježili djetinjstvo, mladost, ali i mlađe godine naših roditelja, baka i djedova… Kao modni trend revival su doživjele takozvane ‘dad sandals’, one robusne natikače/sandale kakve su prije koje desetljeće nosili upravo naši očevi, a na policama modnih trgovina ove smo sezone počele viđati i simpatične plastične i prozirne sandale s neodoljivim retro prizvukom.

Upravo te plastične sandale i natikače podsjetile su nas na eru u kojoj su ovi modeli bili apsolutan hit, a ovog ih se ljeta spomenula i omiljena Facebook grupa Retroteka, koja svakom svojom objavom uspije osvojiti i otopiti srca nostalgičara među nama.

Jugoplastika sandale

Selekciju plastičnih sandala za more koju je objavio u grupi, administrator Igor Novaković popratio je duhovitim captionom: Miris ljeta ? Prozračna i udobna, obuća Jugoplastika iz 70/80-ih ?, a mnogi su se u komentarima posta prisjetili svojih iskustava s Jugoplastika sandalama i natikačama koje su, čini se, imali baš svi.

Pratitelji tako svjedoče kako su u 70-ima i 80-ima ove sandale bile najprodavanija obuća, prisjećaju se svih dragih im osoba koje su ih nosile, a neki od njih još uvijek imaju i vlastite primjerke koje s ponosom čuvaju!

Jedni ističu kako su Jugoplastika sandale, koje su se u ondašnje vrijeme masovno proizvodile i jeftino prodavale, bile savršene za more, kao obrana od ježeva, a drugi se danas s humorom prisjećaju žuljeva koje bi izazivale i njihova prepoznatljivog plastičnog mirisa. U svakom slučaju, riječ je o komadiću prošlosti koji svima danas izmami osmijeh na lice!

Foto: Retroteka

Učitati još
Zatvori