Sinoć je na Cvjetnom trgu otvorena izložba posvećena uličnoj modi pod zagrebačkim skelama

Sinoć je na Cvjetnom trgu otvorena izložba posvećena uličnoj modi pod zagrebačkim skelama

Ana Josipović, Koraljka Mlakar, Maja Kurtenjak, Slavica Josipović

Uz zvuke uličnih svirača Public Hit Factory i El Chandrita sinoć je na Cvjetnom trgu u Zagrebu otvorena izložba Under Construction koja fotografski priča o uličnoj modi pod građevinskim skelama ranjenog Zagreba. I doista, moda je sinoć cvjetala ovim trgom. Na poziv autorica izložbe, fotografkinja Ane i Slavice Josipović, uzvanici su došli na ”stylish minglanje” odjeveni u svoje omiljene kombinacije, a zbog pandemijskog života takva odjeća dugo je čekala u ormaru.

Umjesto lajkanja na Instagramu pred opusom od 15 fotografija okupili su se brojni uzvanici među kojima su bila eminentna modna imena, ali i stilizirani prolaznici koji su najčešći fokus ovih fotografkinja. Siguran partner Slavici i Ani Josipovic u zaštiti od sunca tijekom nastajanja ove izložbe bila je Biodermina Photoderm Max Brume solarie SPF 50+ maglica za sunce za osjetljivu kožu.

Slavka Pavić

Poseban gost na izložbi bila je 93-godišnja fotografkinja Slavka Pavić koja je svojim objektivom zabilježila nekoliko zanimljivo odjevenih uzvanika. Među njima se našla i rijetko u javnosti viđena Lada Tedeschi Fiorio koja je rado pozirala ovoj legendarnoj fotografkinji. Ladina majka, gđa Đurđa Tedeschi, koja u domaćoj javnosti nosi titulu ikone stila, jedna je od osoba čija je fotografija prikazana na izložbi Under Construction. Ovaj put na izloženoj fotografiji otkrila je svoju novu ljubav ka argentinskom tangu. Među portretiranim osobama su i liječnik i influencer Natko Beck, nagrađen za komunikatora godine u 2020., arhitektica Petra Sučić Roje, akademski slikari Paulina Jazvić i Davor Dmitrović, legendarna Pipi djevojka i Miss 1982. atraktivna Ana Sasso.

Pokrovitelji izložbe su Arena Centar i Bioderma, a izložba Under Construction postavljena je do kraja lipnja. Osim na Cvjetnom trgu može se pogledati i u Arena Centru.

Svojim veselim mladenačkim outfitom, posebnu pažnju je privukla fotografija na kojoj je studentica novih medija Mara Nola ispred koje su rado pozirali njezini roditelji glumica Barbara Nola i redatelj Lukas Nola.

Lana Puljić
Sonja Lamut
Natko Beck sa suprugom
Ivana Antunović Jović
Tina Harapin Zalepugin
Barbara Repe
Ana Tevšić Nauković
Lidija Lešić
Lukas i Barbara Nola
Ana Maria Ricov
Martina Matušin
Marino Tomasovic i Eduard Kobescak Public Hit Factory
Josip Mijatovic aka El Chandrito

Fotografi: John Pavlish, Blaž Bužančić, Pavao Bužančić

Učitati još
Zatvori