Havaianas IPÊ kolekcija japanki za očuvanje rijetkih brazilskih vrsta

Havaianas IPÊ kolekcija japanki za
očuvanje rijetkih brazilskih vrsta

HAVAIANAS_IPE-1

Havaianas IPÊ

Havaianas i IPÊ, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila. Prodajom Havaianas IPÊ kolekcije donira se 7% neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u Atlantskoj šumi, džungli Amazone i regiji Pantanala.

Preko od 21 godinu, IPÊ je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Za svaki prodani par Havaianas IPÊ japanki, 7% od neto dobiti donira se IPÊ fondu. To potiče organizaciju i pozitivno utječe na okoliš i zajednice u regijama gdje IPÊ djeluje.

HAVAIANAS_IPE-3

Osim financijske funkcije, IPÊ japanka služi kao i obrazovni instrument u brizi za okoliš. Kupujući i noseći IPÊ japanki, potrošači, pogotovo Brazilci, postaju svjesni vrsta koje postoje isključivo u Brazilu. Cilj ove suradnje je prenijeti “vlasništvo” nad brazilskom biološkom raznolikosti kako bi društvo sve više podržavalo njezino očuvanje. To je jedan od razloga zašto su potplati svakog para japanki oslikani  životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu.

Havaianas IPÊ  japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPÊ institutu. Proizvodi kolekcije prenose paletu boja i raznolikost brazilskih šuma, te ističu vrste koje postoje samo u brazilskom ekosustavu.

HAVAIANAS_IPE_139,00-kn-(8)

Ove je godine Havaianas IPÊ kolekcija dostupna je u tri predivna modela koji prikazuju faunu Brazila.

Osim  prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta. Više informacija o proizvodima i cijenama nađite na stranici http://www.havaianas.com.

HAVAIANAS_IPE_139,00-kn-(12) HAVAIANAS_IPE_139,00-kn-(4)

Učitati još
Zatvori