Spektakularna Gucci Cruise revija o kojoj će se dugo pričati

Spektakularna Gucci Cruise revija o
kojoj će se dugo pričati

Modna kući Gucci na čelu s kreativnim direktorom Alessandrom Micheleom predstavila je svoju Cruise kolekciju u povijesnom dvorcu Castel de Monte u talijanskom gradu Puglia. Samim odabirom lokacije, modna kuća odaje počast povijesti Italije i svemu onom što zapravo ta lokacija znači. Riječ je o povijesnom dvorcu s bezbrojnim simbolima, koji je uvijek fascinirao posjetitelje i istraživače. Za Michaela, koji vješto koketira s povijesti i elementima folklora, ovo mjesto je idealan odabir. Gledatelji su kroz reviju moglo otputovati kroz vrijeme, gledajući razne uzorke i boje inspirirane starom povijesti, ali prikazane na moderan način.

Gucci Cosmogonie kao magična noć

Alessandro Michele je ovom revijom odao počast Walteru Benjaminu i Hannah Arendt. Riječ je njemačkom filozofu i filozofkinji židovskog porijekla na čiji je rad utjecao židovski misticizam. Osim toga, gajili su specifičnu vezu i odnos koji je završio tragično zbog sudbine židovskog naroda za vrijeme Holokausta, ali su dizajneru poslužili kao inspiracija zbog neraskidive veze i razmišljanja o istoj. Dizajnera je Walter Benjamin inspirirao zbog njegovog dara rasvjetljivanja veza, koje se na prvu mogu učiniti raspršene kao zvijezde na nebu, a zapravo su međusobno povezane. Na ovaj način, dizajner je u svoju reviju utkao poetiku filozofije i psihologije, a lajtmotiv cijele revije bila je zvijezda koju su gledatelji dobili na dar. Zvijezda označava pogled u budućnost, ali i svojevrsni podsjetnik na neraskidive veze koje gajimo međusobno. U svakom slučaju zbog cjelokupne priče gledatelji su mogli dobiti nadnaravno iskustvo.

Odjevni komadi koji su se presijavali na zvjezdanoj noći

Estetika sedamdesetih je prevladavala revijom, pa smo mogli vidjeti motive okultnog i melange estetiku koja je ovoj magičnoj noći dala dodatnu dozu mistike. Revija na jedan način nudi ponešto za svakoga. Mogli smo primijetiti kolekciju prozirnih suknji i majica u kombinaciji s oversized kaputima. Osim toga, prisutni su i vibrantni komadi poput raznobojnih kaputa od lateksa i krznenih kaputa u bojama. Retro čizme, mrežasti i kristalni detalji su motivi kojima dizajner dokazuje kako kada je u pitanju oblačenje, nema pravila. Široka plava haljina s izvezenim zviježđem nas je oduševila, a ova kombinacija nadopunila se ovratnikom iz 16. stoljeća i rukavicama. Dizajner vješto koketira s povijesnim uzorcima i estetikom sedamdesetih i tako stvara kolekciju o kojoj će se sigurno još dugo pričati.

Foto: Gucci

Učitati još
Zatvori