Avangarda na Louis Vuitton reviji u San Diegu

Avangarda na Louis Vuitton
reviji u San Diegu

Nakon što je modna kuća Chanel predstavila novu Cruise kolekciju, na red je došao još jedan modni gigant, Louis Vuitton. Modna kuća Louis Vuitton svoju kolekciju odlučila je predstaviti u San Diegu. Općepoznato je kako kreativni direktor modne kuće Nicolas Ghesquière za lokacije svojih revija bira neka od najistaknutijih arhitektonskih djela. Ovog puta revija se održavala na Salk Institute u Kaliforniji, brutalnom remek-djelu koje je dizajnirao Louis Kahn.

Zalazak sunca kao savršena kulisa

Dok je sunce zalazilo nad golemim prostranstvom arhitekture nastale u ranim šezdesetima, gledatelji su uživali u reviji, koja je na kraju iskustvo, koje je puno više od same mode. Genijalni Nicholas, čovjek koji voli putovati kroz vrijeme i savijati tradiciju i ovog puta je oduševio. Htio je prikazati kolekciju na lokaciji koju smatra rajem za surfere i inženjerskim čudom u kojem je odjeća trebala biti poput odsjaja, odnosno dodirne točke između svjetla i ljudi.

Futuristička kolekcija koja koketira s tehnologijom

Dizajner je složio kolekciju koja slavi sunce. Futuristička kolekcija u kojoj modeli nose odjeću koja asocira na hibridne ratnike koji se štite od sunca. Krojevi su kruti i predimenzionirani, a u isto vrijeme imamo fluidne tkanine koje prate liniju tijela. Estetika, koja je inspirirana filmom Dina, oduševila je gledatelje. Sam dizajner je rekao kako je riječ o kontrastu znanosti i zemlje. Koža visokog sjaja i metalik traper prošiven vezom koji s vremenom oksidira i mijenja boju, izgledali su posebno impresivno na svjetlucavom krajoliku. Dizajner je stvorio potpunu iluziju. Kombinacije skate i surferskih motiva, moto-sportskog izgleda izvedenog u čvrstim metalik bojama izgledali su posebno privlačno. Revija, koja će u svijetu mode sigurno biti zapamćena.

Foto: Instagram, Louis Vuitton

Učitati još
Zatvori