Čarobna kolekcija inspirana dalekim, egzotičnim putovanjima

Čarobna kolekcija inspirana dalekim,
egzotičnim putovanjima

Zaljubljenici u daleka putovanja, složit će se da su jesen i zima najbolje doba za bijeg u neki egzotičan raj, a na to nas podsjeća i FREYWILLE svojom novom čarobnom kolekcijom nakita.  Hommage à Paul Gauguin oživljava remek-djela slavnog francuskog slikara, njegove bajkovite tropske pejzaže i zamišljeni svijet pun boja i sreće.

Paul Gauguin je bio utjecajni francuski slikar postimpresionizma slavan po ekspresivnim slikama, jarkih i nestvarnih boja, a koje  prikazuju svu raskoš i ljepotu zavodljivih krajolika južnih mora. Posebno su poznate njegove slike nastale u Polineziji. Njegovo inzistiranje na primitivizmu imalo je i veliki odraz u hrvatskoj likovnosti i to u rasponu od Meštrovićeva monumentalizma do tzv. “čuda Hrvatske naive”, a lista umjetnika koji su njegovi neskriveni dužnici uključuje i veličine poput Matissea i Picassoa.

FREYWILLE kolekcija inspirirana tropskom florom

FREYWILLE kolekcija Hommage à Paul Gauguin sastoji se od tri osebujna seta. Dizajn POLYNESIA odražava Gauguinove čarobne impresije tropske flore i pejzaža.  Glavni element dizajna su prelijepi ljiljani koji se ističu na zlatnosmeđim tonovima, a  okrunjeni su bujnim, zelenim lišćem.
TAHITI je dizajn u kojem se isprepliću motivi iz nekoliko Gauguinovih remek-djela, a posebno su prepoznatljivi cvjetni uzroci koji su krasili tradicionalnu odjeću polinezijskih žena te egzotično, opulentno voće.  Sanjivi dizajn BORA BORA  očarava pak konvergirajućim bojama i oblicima, a odražava uranjanje u tropski raj kroz  izražajne elemente nadahnute egzotičnom otočnom florom.

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu možete posjetiti FREYWILLE. Online Boutique na http://shop.freywille.com/hr/ ili  Facebook stranicu  FREYWILLE Zagreb.

POLINEZIJA

TAHITI

BORA BORA

Foto: FREYWILLE

Učitati još
Zatvori