Izložba radova koji brišu granice između skulpture i mode

Izložba radova koji brišu granice
između skulpture i mode

Crveno

Ovaj petak, 25. veljače u 10 sati ujutro otvara se izložba u TTF Galeriji, naziva Crveno. Izložba donosi radove studentica Ines Zrnc Gregorina i Nere Gržin, a čija je mentorica Paulina Jazvić, profesorica na fakultetu i umjetnica o čijem djelu možete čitati ovdje. Izložba je otvorena za javnost do 23. veljače u radnom vremenu galerije.

Crvena je emocionalno intenzivna boja. Pojačava ljudski metabolizam, ubrzava disanje i podiže krvni tlak, privlači pozornost .Upotreba crvene može instantno usmjeriti pažnju na određeni element, Često se koristi kao boja koja stimulira ljude da donesu brze odluke. U oglašavanju, crvena se često koristi kako bi izazvala erotske osjećaje (crvene usne, crveni nokti, red-light districts, ‘Lady in Red’, itd.).


Možete je voljeti ili mrziti, ali činjenica je da je crvena boja, boja sa stavom, boja bunta, revolucija, promjena, ljubavi…. Izloženi radovi označavaju kraj tradicionalnog razmišljanja o suvremenom modnom dizajnu. Istraživanje forme i materijala u odnosu na tijelo središnja je polazišna ideja ovog projekta u odnosu na crvenu boju. Istraživanjem forme i materijala u odnosu na tijelo dobivaju hibridne forme te koketiraju s teksturom i skulpturom. Kroz nekonvencionalne materijale kao što su slamke, najloni i kupaonske prostirke studentice postavljaju pitanje granice između skulpture i mode.

 

Kolegij: Kreiranje odjeće VIA
Studentice: Ines Zrnc Gregorina, Nera Gržin
Mentor: izv.prof Paulina Jazvić
Asistent: Ivana Mrčela
Fotografije radova Nere Gržin: Dario Dunaj
Fotografije radova Ines Zrnc Gregorina: Petar Varat

Učitati još
Zatvori