Chanel revija na Tjednu mode u Parizu: Koračamo stopama Gabrielle Chanel
Chanel revija na Tjednu mode u Parizu: Koračamo stopama Gabrielle Chanel

Chanel revija na Tjednu mode u Parizu:
Koračamo stopama Gabrielle Chanel

“Deauville is where everything started for the House. 1912, the creation of her hat shop and then very quickly the first clothes with their visionary, radical style. It’s where it all began for Gabrielle Chanel. This story is very close to my heart”, objašnjava Virginie Viard.

Dok Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant nameću epohalne promene unutar modne industrije, Virginie Viard se vraća tradicionalnim vrijednostima. Naime, modna kuća Chanel je rekreirala šetalište u Deauvilleu dok su na velikim ekranima prikazivane romantične siluete kako šetaju od zore od sumraka. Povratak u vrijeme kada je sve bilo jednostavnije, modne ideologije dvadesetih i sedamadesetih godina nonšalantno su se križale i preplitale. A androgini i pomalo filmski komadi svoj su izraz ženstvenosti crpili iz vizualnog identiteta jedne jedine Gabrielle Chanel. Neizostavni maskulinitet Chanel kolekcije za jesen/zimu 2024. vidljiv je u suptilnoj eleganciji naglašenih formi.

Na hipodromu, na moru, u restoranima i palačama, na šetalištu Planches – sve asocira na sofisticiranost i prikazivanje vlastitog ja, istaknula je Viard.

Chanel F/W 24 & oda Deauvilleu

Glavne karakteristike Chanel F/W 24 ready-to-wear kolekcije jesu pastelne, odnosno blijede nijanse ružičaste, ljubičaste, narančaste i plave boje koje asociraju na nebo koje se proteže iznad francuske regije Deauville, zajedno sa smeđom i zlatnom bojom. Pored toga, sveprisutne su slavne torbe, kao i široki šeširi, te šareni svileni šalovi. Naravno, tu su i čizme s potpeticom do koljena, kao i čizme koje su napravljene od ovčje kože.

Svi detalji predstavljaju aluziju na različite značajne ličnosti kojima se na ovaj način odaje svojevrsni hommage. Kolekcija je opisana i kao topla, sa slojevima različitih materijala, boja i volumena. Ipak, njena glavna karakteristika je odavanje počasti Deauvilleu – legendarnom mjestu u kojem se sudbina Gabrielle Chanel zauvijek promijenila.

Reviju prati i film u kojem su uloge odigrali Brad Pitt i Penelope Cruz. Pogledajte ga ovdje.

Chanel_PR

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori