Posveta tvidu: modna kuća Chanel je predstavila još jednu odličnu kolekciju

Posveta tvidu: modna kuća Chanel je
predstavila još jednu odličnu kolekciju

Od Kopenhagena do Pariza, veljaču i početak ožujka u modnom su svijetu obilježili tjedni mode koji su se još jednom smjestili u najveće prijestolnice mode na svijetu. Nakon Skandinavije, New Yorka, Londona i Milana, modna elita je na posljednji dan mjeseca veljače spakirale svoje kofere i nakratko se preselila u Pariz. Odličnih kolekcija i modnih trenutaka u Parizu nije nedostajalo ni ove sezone, a jučer Tjedan mode u Parizu doživio je svoj grand finale revijom modne kuće Chanel.

Revija modne kuće Chanel uvijek je jedna od onih koju svi s nestrpljenjem iščekuju – i to s razlogom. Osim što uvijek donose veliki broj odličnih lookova, posebnost Chanel revija je da modnu priču uvijek prenose i u prostor te tako stvaraju zaista posebno modno iskustvo za sve prisutne.

Priliku da uživamo u predstavljanju najnovije Chanel revije dobile smo i mi. Iva Radić, osnivačica portala Journal.hr, jučer je prisustvovala reviji i uživala u svakom trenutku.

Najljepša modna priča o tvidu

Kako bi odala posvetu dugoj i bogatoj povijesti modne kuće Chanel, Virginie Viard je modnu priču za jesen/zimu 2022./2023. zamislila u tvidu. Tvid je tkanina u koju je utkan početak modne kuće Chanel, u kojoj se krije esencija Chanel estetike i u kojoj je Viard pronašla njezinu budućnost.

“Slijedili smo stope Gabrielle Chanel uz rijeku Tweed kako bismo zamislili tvid u bojama ovog krajolika. Kao onaj dugi ružičasti kaput prošaran plavom i ljubičastom bojom ili bordo odijelo s nježnim zlatnim svjetlucavim sjajem. To je ono što bi Gabrielle Chanel radila u svojim šetnjama škotskim krajolikom: skupljala bi paprati i bukete cvijeća kako bi inspirirala lokalne obrtnike za tonove koje je željela.”, nakon revije istaknula je Virginie Viard.

Chanel ready-to-wear kolekcija za jesen/zima 2022./2023. predstavljena je u sedamdeset slojevitih lookova u kojima su, uz tvid, glavnu ulogu igrale raskošna paleta boja, ženstvene siluete s modernim pomakom, kombinacija vunenih čarapa i gumenih čizama, male torbe i efektni nakit. Od Chanel kostima u novom izdanju preko kaputa koji osvajaju na prvi pogled do nonšalantne elegancije koja krasi haljine, Virginie Viard je uz pomoć prepoznatljivih Chanel motiva i elemenata predstavila novu viziju Chanel žene – slobodne i samouvjerene, odvažne i ženstvene.

Grand Palais Éphémère presvučen u tvid

Ready-to-wear kolekcija za jesen/zimu 2022./2023. predstavljena je u prostoru Grand Palais Éphémère koji je za tu priliku u potpunosti presvučen u tvid. Impresivnom transformacijom, Grand Palais Éphémère pretvoren je u novu Chanel dimenziju kojom su prodefilirali sakoi u psihodeličnim bojama, hlače od crnog baršuna, uske suknje koje se nose uz duge čarape i šiljaste salonke s mini stiletto petom, kao i čizme u crnoj ili bež gumi.

“Razmišljala sam i o Engleskoj 1960-ih i šarenim omotima ploča”, Viard je istaknula još jednu od inspiracija iza svoje kolekcije za modnu kuću Chanel i prostora u kojem je kolekcija predstavljena.

Dopuštajući beskonačne kombinacije boja i materijala, tvid je vječni kod kuće: “Toliko volim raditi s njim, ne bih mogla živjeti bez njega u Chanelu.” za kraj je istaknula Virginie Viard i savršeno zaokružila najljepšu modnu priču o tvidu.

Virginie Viard

U nastavku donosimo pogled na svih 70 lookova Chanel ready-to-wear kolekcije za jesen/zimu 2022./2023..


Chanel jesen/zima 2022./2023.


Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori