Chanel je otvorio jedinstven sezonski butik na Mikonosu: Vodimo vas u obilazak
Chanel je otvorio jedinstven sezonski butik na Mikonosu: Vodimo vas u obilazak

Chanel je otvorio jedinstven sezonski butik na
Mikonosu: Vodimo vas u obilazak

Nije tajna da je Mikonos (gr. Mykonos) jedna od najtraženijih destinacija svakog ljeta. Zato ne čudi da su u modnoj kući Chanel odlučili mjesece pred nama “provesti” upravo na ovom veličanstvenom grčkom otoku. Francuska kuća u svibnju je otvorila novi sezonski butik u srcu Nammos Villagea, popularne shopping destinacije na Mikonosu.

Idiličan povijesno značajan prostor

Arhitektonski značaj mnogih zdanja na otoku je nemjerljiv, a za novi butik Chanel je odabrao jedinstven prostor u tradicionalnom stilu kikladske kulture. Na dva kata i 140 kvadratnih metara, ambijent odiše idiličnim mediteranskim duhom koji povezujemo s poznatim grčkim otokom. Prostor je upotpunjen nježnom paletom neutralnih tonova, te elementima u bijeloj i boji jantara. Nijedan butik nije potpun bez ogledala, a ovdje ona upotpunjuju interijer i unose prirodno svjetlo koje stvara divnu ljetnu atmosferu.

Suvremena moda u tradicionalnom ambijentu

U butiku su izloženi brojni komadi iz najnovije kolekcije. Na samom ulazu postavljen je asortiman torbi i cipela, kao i profinjenih modnih dodataka – satova i nakita. Prostor na Mikonosu mjesto je gdje će svi gosti moći vidjeti i komade iz CHANEL COCO BEACH kolekcije za 2023. Inspirirani estetikom američkih resorta i sportskih kostima, modeli predstavljaju zavodljivu kombinaciju boja i silueta, a rezultat su komadi savršeni za dane – i noći – kraj mora.

Na drugom katu postavljen je salon u kojem se nalaze komadi iz ready-to-wear kolekcija. Osim sofisticirane ljetne kolekcije za 2023, inspirirane slavnim crno-belim filmovima, u prostoru su izložene i jedinstvene kapsulne kolekcije, poput Dakar 2022/23 Métiers d’art, kao i kolekcija za predsezonu jesen/zime 2023/24.

Chanel butik na Mikonosu bit će otvoren do 30. rujna. Inače, ovo je jedna od ukupno šest sezonskih lokacija na kojima će Chanel ovog ljeta ugostiti svoje vjerne klijente. Saint-Tropez tradicionalna je destinacija na kojoj francuska kuća već godinama unazad provodi tople ljetne dane. Chanel ove godine nije zaobišao ni popularni talijanski otok, te je Capri također ugostio komade francuske modne kuće.

saint tropez
saint tropez

Niže niz mediteransku obalu, otvoren je butik u španjolskom gradu Marbella. Osim Mikonosa, kraj Egejskog mora – preciznije u Bodrumu, Chanel je također ove sezone postavio svoj butik. Van europskog kontinenta, ljeto u jedinstvenom Chanel ambijentu moguće je provesti u omiljenom odmaralištu mnogih Njujorčana – The Hamptons.

capri
marbella
bodrum
the hamptons

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori