C&A kolekcijom proljeće/ljeto 2022. predstavlja denim proizveden u Europi

C&A kolekcijom proljeće/ljeto 2022.
predstavlja denim proizveden u Europi

Uzbudljivo proljeće, koje najavljuje puno kretanja i druženja, u trgovine modne kuće C&A donosi nove razigrane kolekcije. C&A se pridružuje buđenju proljeća, prvim zrakama sunca, slobodnim mislima, prozračnim materijalima i toplim ljetnim večerima. Kolekcija proljeće/ljeto 2022. je podijeljena u nekoliko tematskih cjelina koje je moguće kombinirati u bezbroj modnih varijanti. Uz otvorenje nove tvornice denima u njemačkom gradu Mönchengladbachu – FIT factory, C&A predstavlja i novu Forever Denim kolekciju od organskog pamuka. Isto se ujedno smatra i novim smjerom u postizanju održivih rješenja u proizvodnji tekstila.

Clockhouse – mladenačka kolekcija

Za liniju Clockhouse dizajneri C&A su za proljeće i ljeto 2022. osmislili tri glavne kolekcije – 90s Revival, Folk Festival i Genderless Collection. Sve kolekcije imaju svoju priču i fokusirane su na „ready-to-wear“ trendove za Gen Z. Pokrivaju street style kulturu iz 90-ih, boemski stil i rukotvorine.  

90s Revival kolekcija odražava period koji je još uvijek dominantan na društveni mrežama. Inspiriran urbanom modnom estetikom kombinira „girl gang“ i „boy squad“ uz atletske podtonove. Japanska anime i manga kultura u velikoj mjeri je utjecala na stvaranje ove kolekcije.

Izraženi su vrećasti krojevi hlača, cargo jeans, izbijeljeni uzorci uz mini crop-topove i kratke majice preko čega se u slojevima nose oversized košulje i jakne. Na majicama su otisnuti slogani s pozitivnim porukama što čini svojevrsnu suprotnost dizajnu koji komunicira buntovništvo. U bojama dominiraju crna i bijela, uz plavu i ljubičastu.

Nježni uzorci, livadno cvijeće, tradicionalni japanski ručni radovi i vez inspiriran folklorom – sve je to predstavljeno u održivoj kolekciji Folk Festival. Idealno se slaže s novootkrivenom sklonošću Gen Z za rukotvorinama, miješanjem uzoraka, pleteninom, pamučnim jaknama, paisley printevima i utkanim elementima.

Nošena uz denim, estetika ove kolekcije ostavlja dojam rukotvorina i popravljenog odjevnog predmeta.  Tradicionalne tehnike izrade kao shibori bojanje, ručni blok otisak i indigo bojanje bili su inspiracija u nastanku ove linije. Paleta boja sadrži različite nijanse plave, od duboko zasićene indigo plave do različak plave za modne piste.

Genderless kolekcija je razvijena da odražava raspoloženje Gen Z. Kombinira pozitivne, „feel-good“ slogane s oversized siluetama, dok istovremeno donosi održive materijale koji pomažu u povezivanju s ovom generacijom. Paleta boja oslikava prijelaz u proljeće, dok apstraktni boho motivi predstavljaju sidro cijele kolekcije. Snažna poruka kolekcije je različitost i mogućnost kombiniranja bez obzira na spol.

Dodatno, Clockhouse team je kreirao DIY Denim kolekciju za djevojke koja uključuje i plus size veličine. Ova kolekcija će od početka veljače biti dostupna online.

Ženska kolekcija proljeće/ljeto 2022.

C&A ženska kolekcija sanjari o buđenju proljeća: prvim zrakama sunca, slobodnim mislima, prozračnim materijalima i toplim ljetnim večerima. Cvjetni uzorci će dominirati nadolazećom sezonom i zato nije iznenađujuće što Cottage and Botanical Garden kolekcija čini savršen uvod u te dane. Nju slijedi kolekcija Vitamin Sea i prekrasne White Story haljine koje se mogu nositi u bilo kojoj proljetnoj i ljetnoj prilici.

Konceptualno, Cottage and Botanical Garden kolekcija je satkana od romantičnih seoskih snova i osjećaja za harmoniju s prirodom. Paleta boja se kreće od neutralnih tonova kao što je nježno smeđa boja pšenice do zelene boje trave uz vječne cvjetne boje proljeća. Romantični ženstveni detalji kao što su statement ovratnici, cvjetni vez, delikatne vrpce, puf rukavi i nabori čine dekorativne elemente kolekcije.

Vichy uzorci i brojni cvjetni printevi ostavljaju snažan dojam čak i u mirnijim tonovima. Krep materijali, rebrasto pletivo, heklane trake i konac su tkanine koji čine obris ove kolekcije. Bež denim iz Cradle to Cradle Certified® materijala – globalno prepoznate jedinice za sigurnije i održivije proizvode izrađene za cirkularnu ekonomiju – također su dio ove kolekcije. Ovi denim komadi su inspirirani radnom odjećom kao što su traper jakne, kombinezoni i poderane traperice. Isprani denim daje kolekciji retro izgled; boja je svjetlija, a kroj je širi, nježniji i opušteniji. Dodaci kao što su šeširi i pletene torbe upotpunjuju savršen ljetni izgled. 

Boho stil za plažu pomiješan je s održivim materijalima kupaćih kostima u Vitamin Sea kolekciji. Boje se kreću od boje pijeska, nebeskoplave i onih koje oslikavaju zalazak sunca, skupa s odvažnim printevima. Boho vibra se reflektira u apstraktnim uzorcima uz koje dolaze i grafički cvjetni printevi. Bezbrižno opušten stil kao Happy Dresses dolazi u poplinu, krepu, muslinu i žerseju. Kao znak njihove održive kvalitete, mnogi komadi su izrađeni od materijala s oznakom Ecovero Viscose, organskog pamuka i reckliranog poliestera. Dodaci kao što su šeširi, viziri, torbe za plažu i sandale su također dio ove kolekcije. 

Dugi period ograničenja je ubrzao želju za povratkom proslavama i druženjima. Ovo se događa na dva načina: „idemo na party“ stav, ali uz porast svijesti o održivom načinu odijevanja. Tome se prilagođava i ponuda odjeće koja se može nositi na više načina i kombinirati uz različite stilove. White Story day primjerice je jedan od primjera. Vrtni party u bijelom donosi ogromno bogatstvo detalja i tekstura koje će razvedriti raspoloženje. Tkanine su sofisticirane, ali boho detalji poput vrpci, nabori i zaigrani volani predstavljaju opuštenost koja ove komade pomaže nositi i u dnevnim i u večernjim prigodama.

Uz otvorenje FIT tvornice u Mönchengladbachu u Njemačkoj, tvornice za inovacije u tekstilnoj industriji, C&A predstavlja i novu Forever Denim kolekciju. Cijela kolekcija je proizvedena u Njemačkoj i izrađena je od bio-pamuka uz upotrebu obnovljivih izvora energije i uz uštedu vode u svim segmentima proizvodnje. Kolekcija donosi različite stilove i izgled – i za žene i za muškarce.

C&A kolekcija za žene proljeće/ljeto 2022. bit će dostupna u trgovinama od ožujka 2022.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori