Balenciaga i Adidas suradnja prikazana na Wall Streetu

Balenciaga i Adidas suradnja
prikazana na Wall Streetu

Otkako je Demna Gvasalia preuzeo uzde modne kuće Balenciaga, ne prestaje iznova modno šokirati javnost. Nastavlja održavati dosljednost, privlačnost i profitabilnost ove popularne modne kuće već dugi niz godina. Adidas i Balenciaga su napraviti suradnju koja je postala potpuni hype, a kruna suradnje je održana revija u New Yorku točnije na Wall Streetu. Dok ostali dizajneri za svoje modne kolekcije biraju povijesne lokacije, Demna sa svojim odabirom ponovo iznenađuje. Zapravo sve su to sitnice koje modnoj kući i novoj kolekciji daju dodatnu magiju.

New York kao lokacija za Balenciaginu estetiku

Sam dizajner je rekao kako je odabrao New York umijesto Pariza jer se smatra globalnim brendom. Osim toga, cijela kolekcije je zapravo spoj ulične mode pa je i u tom smislu New York idealan odabir za izraz takve vrste estetike. Možemo primijetiti pripijena fetiš odijela, oversized krojeve, oversized isprani traper i ostalo. Modeli na pistu su imali prekrivena lica što je zapravo prikaz stanja pandemije koja još traje. Suradnja s Adidasom na modnoj pisti istaknula je trenirke u obliku valova, velike bomber jakne, nogometne dresove i naprtnjače. Zapravo, riječ je o kolekciji u kojoj je sve oversized, a osobito se su istaknule velike naprtnjače kojima je Balenciaga udahnula novu estetiku.

Sportske kombinacije kao doza glamura

Modna industrija već je odavno svoje kolekcije usmjerila na uličnu modu koja je vrlo popularna. U tom smislu ne iznenađuje ni Balenciaga koja kada govorimo o new luxury estetici nameće trendove. Adidas iza sebe ima brojne suradnje s dizajnerima, ali ova će sigurno ostati itekako zapamćena. Ulična moda je ušla u visoke modne kuće i cijeli niz jedne nove estetike koja je maknula naglasak s glamura na nosivo, udobno, a stylish. Revija koja će ostati zapamćena zbog svoje posebne estetike, lokacije i poruke kao i većina Balenciaginih revija u posljednje vrijeme.

Foto: Instagram, Balenciaga

Učitati još
Zatvori