H&M-ov sestrinski brend Arket i službeno stiže na hrvatsko tržište!

H&M-ov sestrinski brend Arket i
službeno stiže na hrvatsko tržište!

Prošlog ljeta pisali smo vam o high street brendovima za koje bismo voljeli da dođu u Hrvatsku, malo znajuć da će većina njih doista osvanuti na hrvatskom tržištu kroz samo par mjeseci.

Prvo nas je online shopom s dostavom u Hrvatsku počastio Uniqlo, zatim je dostavu za naše krajeve prije samo tjedan-dva najavio COS, a danas smo se jako ugodno iznenadili kada nam je stigla obavijest kako u Hrvatsku, točnije na hrvatsko tržište stiže trenutno vrlo popularan H&M-ov sestrinski brend Arket! Ako ste kupovali u inozemstvu u posljednjih nekoliko godina, velika je mogućnost da ste naišli na trgovine ovog brenda, koji se među posljednjima pridružio rosteru brendova pod kišobranom H&M-ove korporacije.

Poznato je kada Arket uvodi dostavu za Hrvatsku

Iako njegove fizičke trgovine u Hrvatskoj još uvijek nisu u najavi, Arket nam je danas ‘iskočio’ na Instagramu s obavijesti kako od travnja uvodi dostavu za Hrvatsku.

Arket je svoju prvu trgovinu otvorio 2017. godine na londonskom Regent Streetu, a od tada se proširio po Europi, iako vrlo dozirano. Susreli smo ga u Amsterdamu, Antwerpenu i Bruxellesu, a prisutan je i u Njemačkoj i, naravno, Švedskoj otkuda je sve krenulo.

Zašto nam je Arket potpuno otkriće? Neki će ga usporediti s H&M-om, samo s ‘nabrijanijim’ cijenama, no pogled izbliza otkriva kako se radi o još kvalitetnijim materijalima i još boljem dizajnu. Osim kvalitete, u samoj srži brenda nalazi se održivost, pa su i u tom pogledu materijali za Arket kreacije pomno birani i korišteni. Većina kolekcije je vrlo basic i minimalistička, no čak i najjednostavniji komadi u Arketu jednostavno – pričaju.

Foto: Arket

Učitati još
Zatvori