Veliki povratak Gucci torbi

Još donedavno omražene torbe s monogramom, s kojih se jasno i vrlo upečatljivo ističe logo dizajnerskog brenda, ponovno su se vratile u modu. Glavni ‘krivac’ za povratak ovog trenda je modna kuća Gucci, koja je pod kreativnim vodstvom dizajnera Alessandra Michelea u posljednjih nekoliko sezona ponovno živnula, ali nas i podsjetila na kultne Gucci hitove, koji su žarili i palili proteklim modnim dekadama.

Veronika Heilbrunner

Veronika Heilbrunner

Jedan od spomenutih hitova  u 90-ima su definitivno bile i torbe s Gucci logom, koje su bile toliko popularne, da su ih kopirale i mnoge druge zvučne kuće. Iako smo ih ostavili iza sebe, Alessandro Michele ponovno ih je vratio na scenu, na opće oduševljenje (te u manjoj mjeri užas) modne publike. Vodećim svjetskim trendsetericama nije trebalo mnogo da zaigraju na kartu ovog trenda, a u Guccijevoj ponudi modnih dodataka pronašle su torbu Dionysus koja je u posljednjih sezonu ili dvije apsolutni hit na ulicama modnih metropola.

MIlano-str-RF16-6716

Osim što ju krasi Guccijev logo, Dionysus torbica najčešće je ukrašena štrasom, šljokicama, šarenim printevima i aplikacijama, pa čini pravi statement asesoar na koji će malo tko ostati ravnodušan. S ovakvim modelom već su prošetale Beyonce, Sienna Miller i Rosie Huntington-Whiteley, a ništa manji uspjeh nije ostvario ni kod blogerica Chiare Ferragni, Helene Bordon, Annabelle Fleur i mnogih drugih. Prilagođavajući se masovnoj publici, Gucci je svoj hit model izradio i u neutralnijim, jednobojnim varijantama, koje su u svoju garderobu uvrstile čak i minimalistice.

Helena Bordon

Helena Bordon

Foto: IMaxTree, Guliver/Getty Images, Splash News, Instagram

0