Kad pogledamo nove kolekcije jasno je da će hit biti tri modela traperica
Kad pogledamo nove kolekcije jasno je da će hit biti tri modela traperica

Kad pogledamo nove kolekcije jasno je da će
hit biti tri modela traperica

Mom jeans lagano padaju u zaborav.

Nakon ne toliko laskavog no svakako udobnog modela s visokim strukom i prostranim nogavicama u kroju mrkve, koji je godinama vladao, na scenu stižu nešto odvažniji krojevi traperica.

U novim kolekcijama poznatih proizvođača traperica, izdvajaju se i ponavljaju tri modela koji će zasigurno obilježiti 2023. godinu u modnom smislu. Valja naglasiti i da se, s trendovima dvijetisućitih u svijet traperica vratio i niski struk, koji se za sad zadržao na “razumnoj visini”.

Dok su skinny jeans malo toga ostavljale mašti, a mom jeans pružale puno komfora, ova tri modela privlače pažnju, i kao da govore “ja sam zvijezda ove odjevne kombinacije”.

Ovo su hit modeli traperica koji će uskoro preplaviti gradske ulice.

Trapezice

Kao preslikane s fotografija francuskih influencerica, u dućane nam stižu trapezice u svim mogućim varijantama i nijansama.

Bez obzira na to radi li se o jako izraženom trapezu ili kroju koji se širi već o bedara, dugačkim trapericama ili potkraćenom modelu – trapezice su se vratile na scenu u punoj snazi.

Model koji je bio must have komad ludih sedamdesetih, a zatim ponovno došao u modu i početkom dvijetisućitih godina, ovaj se put nosi u nešto profinjenijem izdanju, a odlično pristaje uz jednostavne majice s kratkim rukavima, mekane kardigane i ženstvene bluze.

Potkraćene traperice ravnog kroja

Ovdje nije riječ o capri hlačama niti o culotte modelu. Riječ je o trapericama, najčešće ravnog kroja, kojem duljina traperica seže do gležnja, a koje ćete naći u brojnim novim kolekcijama high street trgovina.

Neki modeli imaju namjerno neporubljeni rub dok su drugi porubljeni, a visina struka najčešće je srednja.

Ako odaberete ovaj tip traperica imajte na umu da one zahtijevaju malo više planiranja jer ćete morati pomno osmisliti kombinacije pri kojima se uvijek vide čarape ili gole noge. Odlično stoje uz ponovno popularne balerinke.

Traperice jako širokih nogavica

Ravno iz Skandinavije stiže trend koji je nekoć bio usko vezan za hip hop kulturu, a danas ga nose brojne stylish djevojke.

Traperice izuzetno širokih nogavica, možda su i najveći ovogodišnji trend koji ćemo viđati doslovce posvuda.

Nose se uz niske tenisice, gležnjače ili cipele sa špicom, a uz ovako odvažan komad dobro je kupiti i lijep remen, koji se također nakon dugog izbivanja vratio u modu.

Pronašli smo najlaskavije modele u tri trendi kroja za vas!

Trapez traperice, Mango
Potkraćene traperice Zara
Široke traperice Stradivarius
Široke traperice Mango
Skraćene traperice ravnog kroja
Široke traperice Mango
Trapez traperice Bershka
Odrezane trapezice Zara
Široke traperice Mango
Potkraćene traperice Bershka
Široke traperice, Zara
Zvonolike traperice Bershka

Foto: Instagram (@aliceprrella, @clairerose)

Učitati još
Zatvori