Tople čizme su zimski imperativ, a ovih sedam modela neće razočarati

Tople čizme su zimski imperativ, a ovih
sedam modela neće razočarati

Sad kada je na ulice gradova stigla prava zimska atmosfera i temperature se zadržavaju u blizini nule, odjednom jedino o čemu možemo razmišljati postaju najtopliji komadi – kaputi, veste, i neizostavne čizme.

Dobar komad obuće je u zimskim danima imperativ, pogotovo za zimogrozne. Znamo da hladnoća koja dolazi od stopala ima moć utjecati na cijelo tijelo pa tako treba unaprijed učiniti sve da se osiguramo od hladnog zimskog vjetra i niskih temperatura.

Kaput Max&Co., hlače Citizens of Humanity (Indigo store), vesta od kašmira Equipment (Indigo Store), čizme ART

U tople se čizme uvijek isplati investirati jer je to komad s kojim ćemo šetati svih zimskih mjeseci i to čak nekoliko godina zaredom, a brendovi su se osigurali da na police trgovina unutar novih kolekcija pozicioniraju modele iznad gležnja koji će efektno grijati stopala te istovremeno biti fokus cijele kombinacije. Uz dobar kaput i čizme, gotovo da vam ništa više ni ne treba da bi kombinacija bila upečatljiva. Mi smo sedam modela za svačiji ukus pronašli u ShoeBeDo trgovinama te ih ukomponirali sa svim zimskim trendovima.

ShoeBeDo čizme za najhladnije dane

Modna strujanja u posljednjih par godina nalažu potpunu slobodu kad je o zimskim čizmama riječ. Dok smo nekad zazirali od kombiniranja nježnih i ženstvenih komada s glomaznim čizmama, ove sezone sve je dopušteno. Pa tako uz masivne čizme, kao što su primjerice Dr. Martens ili Timberland, bez straha možemo nositi i haljine i suknje – važno je samo dobro se utopliti uz pomoć gustih najlonki ili čak skinny jeansa koji možemo odjenuti ispod haljine.

Tople, ovisno o modelu i podstavljene, čizme na vezanje definitivno su odličan izbor i vječan klasik, a gore spomenutim se modelima pridružuju i Panama Jack, Replay te ART čizme. Njih odlikuje i važna činjenica da su vodonepropusne, još jedna funkcionalnost koja će nam s prvim snijegom itekako trebati. Teški potplati osiguravaju da vam se ne kliže, a uz to znate da će trajati sezonama.

Puf jakna Ahirain (Indigo Store)

A ako želite maksimalnu udobnost i toplinu, onda definitivno treba posegnuti za podstavljenim modelima u koji noga samo sklizne, kao što su tople Skechers ili EMU Australia čizmice. Njih jednako dobro možete nositi na haljine i suknje, kao i na hlače. Za razliku od dosadašnjih sezona i u skladu s činjenicom da se nose hlače širokog kroja, što ćete odabrati uz svoje omiljene čizme zaista više nije ni važno. Tople samterice, pulover-haljina, baršunasta haljina ili uske hlače – sve funkcionira. Samo zaokružite dugim kaputom ili puf jaknom i čarobna formula je tu.

Inspiraciju za zimske kombinacije donosimo u nastavku, a svoj model čizama pronađite u ShoeBeDo trgovinama i na shoebedo.com.

Puf jakna Ahirain (Indigo Store), haljina Pinko, čizme Dr. Martens 1460

Sako Marc O’Polo, suknja i majica Diesel, čizme Replay

Kaput Marc O’Polo, haljina Pinko, čizme Panama Jack

Kaput Pinko, hlače i majica Max&Co., košulja Marc O’Polo, čizme Skechers

Duga vesta Diesel, dolčevita Marc O’Polo, čizme EMU Australia

Haljina i remen Diesel, ružičasta haljina Pinko, čizme Timberland

Foto: Sanja Jagatić

Model: Tea Andrić (Talia Model)

Make up: Andrea Leko

Styling: Doris Fatur

Kosa: Salon Evelin

Tekst i kreativno vodstvo: Dunja Rudman

Zahvaljujemo Aeroklubu Zagreb na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori