Kombinacije s ulica Stockholma

Kombinacije s ulica Stockholma

Stockholm Fashion Week Street Style AW 2017/2018

Nakon Tjedna visoke mode u Parizu modni se svijet okrenuo prema sjeveru Europe gdje je u nedjelju započeo Tjedan mode u Stockholmu. I dok su se na modnoj pisti izmjenjivale kolekcije najboljih švedskih modnih kuća i dizajnera poput Rodebjera, Emelie Janrell i House of Dagmar, na onoj uličnoj Skandinavke su još jednom pokazale zašto volimo toliko volimo njihov stil. Jednostavne kombinacije unutar neutralne palete, spoj ženstvenih i sportskom odjećom inspiriranih silueta i upečatljivi detalji jarkih boja koji su razbili sivilo štokholmskih ulica.

Stockholm str RF17 0381

Niske temperature mnoge su natjerale da iz ormara izvuku najtopliji kaput, one hrabrije odvažno su nosile suknje bez čarapa, omiljene proljetne klasike poput vječnog balonera, modele traper hlača koji otkrivaju gležnjeve ili odbacile kaput nakratko, kako bi modni fotografi zabilježili njihov proljetni outfit.

Stockholm Fashion Week Street Style AW 2017/2018

 

Iako su se mnoge djevojke s ulaznicom za Tjedan mode u Stockholmu odlučile za jednostavne, monokromne kombinacije kakve najčešće povezujemo sa skandinavskim stilom, kada govorimo o modnim dodacima, Skandinavke su se rado odmaknule od stroge, neutralne palate i obojile ih u upečatljive jarke boje poput nježne ružičaste, električno plave ili tople narančaste.

Stockholm Fashion Week Street Style AW 2017/2018

I dok su pravilne linije i jednostavan spoj bunde ili toplog kaputa u boji devine dlake, traperica i neutralnog topa njihov prvi odabir, polica s cipelama dio je ormara u kojem su Skandinavke spremne eksperimentirati. Na ulicama Stockholma tako su koračale u svemu što svijet obuće nudi, od bijelih All Star, Adidas i crnih Nike tenisica do statement čizama bijele i crne boje s visokom petom i istaknutom platformom, uočljivim detaljima ili trendi modela iznad koljena u popularnom vinylu.

Stockholm-str-RF17-0500

Nakon Tjedna mode u Stockholmu koji završava danas, skandinavski se modni svijet, a zajedno s njim i ostatak svjetske modne scene, seli u Copenhagen čije će modne piste i ulice zasigurno donijeti jednako zanimljive kolekcije i street style kombinacije.

Stockholm Fashion Week Street Style AW 2017/2018

Stockholm str RF17 0596

Stockholm str RF17 1864

Stockholm str RF17 1571

Stockholm str RF17 2022

Stockholm str RF17 0101

Stockholm str RF17 2094

Stockholm-str-RF17-0389

Tekst: Ela Jarni

Foto: Imaxtree

Učitati još
Zatvori