Stil koji volimo: Ivana Andrijanić

Stil koji volimo: Ivana Andrijanić

Ulovite li se ponekad kako ste “zapeli” u beskonačnom listanju fotografija na nečijem Instagram profilu jer su vas odvele u neki drugi svijet, inspirirale u danima kad vam je inspiracije nedostajalo ili jednostavno – oduševile? Oni profili zbog kojih i najjednostavnija bijela košulja izgleda fantastično, a fotografija kave i novina izgleda nekako… drugačije. Jedan od takvih profila je i onaj iza kojeg stoji Ivana Andrijanić koja je minimalističkim stilom pravo osvježenje u moru prolaznih trendova, “vrištećih” neonskih trendova i životinjskih uzoraka. Ivana pokazuje kako je, na kraju, upravo jednostavnost ta kojoj se uvijek vraćamo i od koje baš sve kreće, temelj dobrog stila.

Basic komadi kao temelj stylish ormara

Ivanin ormar bazira se na neutralnim nijansama poput crne, sive i bež, a Ivana se vodi time da kupuje one komade koje će dugo moći nositi, kao i kombinirati na različite načine. Njezin se stil najbolje može opisati riječima kojima ga je i ona sama opisala: manje je više!

Moj stil i način odijevanja zapravo je potpuno neplaniran, no upravo tako mi ispadne najbolje. Mogu reći da kod mene stvarno vrijedi ona izreka “manje je više”. Pokušavam slagati garderobu tako da u njoj imam što više klasičnih i basic komada. Na taj način svaki komad odjeće mogu nositi na različite načine, a oni će uvijek izgledati svježe, počinje svoju smodnu priču Ivana. 

U skladu s tim opisom izgleda i njezina proljetna uniforma. Ona se sastoji od traperica visokog struka, obične bijele majice i ravnih sandala. Uvijek poželjnoj klasici voli dodati zanimljive naušnice koje su decentna točka na “i” svake odjevne kombinacije. Jednostavno, a efektno! Pitali smo je i što misli o aktualnim trendovima, s obzirom na to da su prava suprotnost estetici koju ona njeguje:

Nemam ništa protiv “vrištećih” trendova, tko voli – nek izvoli! Ipak, ono što ne volim je uniformiranost, kao i slijepo praćenje trendova. I sama posjedujem poneki trendi komad, no stvar je uvijek u tome kako taj komad nosimo i kako ga kombinirano. Ravnoteža je najbitnija u svemu, pa tako i u stilu odijevanja. 

Second hand trgovine i mamin ormar su Ivanine najdraže modne adrese

Njezine najdraže modne adrese su popularni high street brendovi poput Manga, Zare i H&M-a, a u top 3 svoje su mjesto našli Mango, Totême i Céline u eri genijalne Phoebe Philo. Međutim, Ivana ne skriva da su njezina velika ljubav i second hand trgovine u kojima nerijetko ugrabi omiljeni komad. Tu je i mamin ormar koji je nepresušan izvor inspiracije, kao i zanimljivih retro komada kojima udahne novi “život”. Ivana kaže:

Second hand trgovine moja su velika strast, a jako me veseli činjenica što su se odijela vratila u modu. Velika sam obožavateljica muških blejzera, a većina njih koje u ormaru posjedujem upravo je iz trgovina rabljenom odjećom.

Na pitanje postoji li odjevni komad koji ne bi odjenula, kaže kako je popis poduži, s obzirom na modnu orijentaciju prema minimalistčkom stilu odijevanja, no sramežljivo dodaje:Nikad ne reci nikad!

Pinterest, Instagram i mamin ormar su najbolji izvori inspiracije

Inspiraciju najčešće pronalazi na Pinterestu, gdje voli slagati moodboardove i bilježiti sve što joj je sviđa. Osim što voli zaviriti u mamin ormar, naglašava i kako je ljubav prema modi i lijepom odijevanju naslijedila upravo od nje jer je od malena voljela sve što je bilo vezano za kreativu, bez obzira na to radi li se o modi ili uređenju interijera. Ta se ljubav nastavila sve do danas. Osim Pinteresta i maminog ormara, Ivana prati rad i fashionistica s društvenih mreža koje je svakodnevno inspiriraju. Kao dvije omiljene navodi Elin Kling, blogericu, novinarku i suosnivačicu brenda Totême te Saru Crampton, australsku influencericu koja stoji iza bloga Harper and Harley.

ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic
ivana-andrijanic

ZahvaljujemoKlara Premium Store na ustupljenom prostoru za snimanje.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori