Sjećate li se ogrlica od školjkica? Trendseterice ih opet nose

Sjećate li se ogrlica od školjkica?
Trendseterice ih opet nose

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

Uz narukvice oko gležnja, ovog ljeta primjećujemo povratak još jednog popularnog komada nakita 90-ih. Kupovali smo ih na štandovima, najrazličitijih dužina i u raznim kombinacijama, a izrađene su od školjkica. Sigurno se sjećate – radi se o ogrlicama od kauri školjkica koje su se najčešće na crnoj špagici vezale oko vrata.

Ogrlica od školjkica za ljeto 2018.

Trendseterice ih ove sezone opet nose, pogotovo u sklopu ljetnog nakita i u sebi svojstvenim modnim kombinacijama. No ljetni izgled ovog popularnog modnog dodatka u 2018. godini spojio se sa zlatom. Osim nizova samih školjkica koje se mogu nositi i poput chokera, nekolicina ih poput privjeska može biti pričvršćena na zlatni lančić. Neki brendovi su ih čak počeli lansirati u potpuno zlatnoj ili pozlaćenoj varijanti te u bojama.

Male bijele školjkice koje izgledaju kao da su porculanske nekad su se koristile i kao novac, u Africi, Aziji i Oceaniji smatrane su i simbolom plodnosti. I u Hrvatskoj imaju bogatu povijest gdje su se uplitale u nošnje dalmatinskog zaleđa ili u kosu te se za njih misli da štite od uroka.

Bilo kako bilo, vjerojatno ćete ogrlice od kauri školjkica naći na najbližem morskom štandu. Iskombinirajte ih s drugim zlatnim nakitom za trendi ljetni look.

SPF50

A post shared by XENIA ADONTS (@xeniaoverdose) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori