Satenske haljine i džemperi su idealna odjevna kombinacija za prijelazno razdoblje
Satenske haljine i džemperi su idealna odjevna kombinacija za prijelazno razdoblje

Satenske haljine i džemperi su idealna odjevna kombinacija za prijelazno razdoblje

Svilenkasti materijali postali su sastavni dio naših ormara pre nekoliko godina. Satenske hlače, suknje i haljine detektirali smo kao ultimativne odjevne komade koji se mogu kombinirati na bezbroj načina. S dolaskom toplijeg vremena, konačno ih premještamo sa sporednih polica na vješalice koje sadrže odjeću koju najčešće nosimo.

Ovaj put, fokus smo usmjerili na treću stavku – satenske haljine – iako je identične kombinacije moguće postići koristeći i suknje. Ipak, za razliku od njih, džemperi nam se i dalje nalaze na glavnim vješalicama, i tako će ostati još neko vrijeme.

Uz ove dvije stavke, rješenje modne formule je jednostavno. Satenske haljine i džemperi idealna su odjevna kombinacija za prijelazno razdoblje koje nam dolazi – a koji nas dijeli od visokih proljetnih temperatura. Upravo zato, izdvojili smo četiri načina na koje možete uklopiti ova dva komada.

no. 1 ⏐ OVERSIZE & CASUAL

Pri potrazi za svakodnevnom i opuštenom kombinacijom, često se odlučujemo za oversize džempere i hoodice. Upravo se oni mogu vrlo lako iskombinirati sa satenskim haljinama, a finalni look istovremeno nosi epitete sporty & chic.

Ovu varijantu danas nerijetko viđamo nadopunjenu udobnim tenisama, šiltericom te torbom koja se nosi preko ramena i drugim dodacima u vidu srebrnog ili zlatnog nakita.

h&m oversize (2)
h&m
h&m oversize 1
h&m
H&M satenska haljina
H&M
H&M satenska haljina 1
H&M

no. 2 ⏐ GRAY & BLACK

Sa kombinacijom crne i sive boje rijetko kada možete pogriješiti. One su kako mistične, tako i elegantne, a cjelokupnom izgledu – uz malo truda – daju minimalističku, ali istovremeno i skupocjenu notu.

Upravo zbog ovakvih epiteta, ovaj dnevni ili večernji look biramo kombinirati uz crne čizme ili cipele sa špicem. Naravno, neizostavna stavka je i adekvatan nakit.

ZARA dzemper 1
ZARA
ZARA dzemper 2
ZARA
ZARA satenska haljina
ZARA
ZARA satenska haljina.jpg2
ZARA

no. 3 ⏐ 50 SHADES OF BROWN

Smeđa boja mnogima spada pod kategoriju omiljenih, te sve češće pronalazimo zanimljive smeđe odjevne komade. U prilog tome ide činjenica da se odjeća u zagasitim nijansama lako kombinira, a iako prvenstveno asocira na jesen – nosimo je tijekom čitave godine.

Pored brown on brown trenda, ova boja odlično se kombinira i uz crvenu. Stoga inspiraciju za odjevne komade kojima ćete se u proljetnom periodu izdvojiti od ostalih pronalazimo i u njoj.

BERSHKA dzemper
BERSHKA
bershka dzemper 2
bershka
smeđa satenska slip haljina
h&m
smeđa satenska slip haljina

no. 4 ⏐ WHITE & SIMPLE

Nadalje, džempere i satenske haljine nosimo i u svjetlijim nijansama. A ako se odlučite za kombinaciju koja je u potpunosti bijela, nju lako možete uz različite dodatke  osvježiti i podići na next level. Na primjer, to može biti torba u drugoj boji, ali i cipele ili čizme. Također, u tu svrhu koristi se i nakit.

Ipak, baš kao i brown on brown trend – i white on white je uvijek aktualan. On nikada neće izaći iz mode, baš kao ni kombinacija ova dva klasična komada.

H&M dzemper
H&M
H&M dzemper1
H&M
ZARA satenska haljina 1
zara
ZARA satenska haljina 2
zara
Učitati još
Zatvori