6 ključnih komada proljetne garderobe koje ćemo nositi na bezbroj načina

6 ključnih komada proljetne garderobe koje
ćemo nositi na bezbroj načina

Koliko god nam još bili daleko, proljetni dani stići će razmjerno brzo i opet ćemo dobiti onaj poznat nam osjećaj da se nismo ni okrenuli, a nova sezona već je ovdje. Taj dojam dodatno će intenzivirati modni, beauty i lifestyle brendovi, koji su po pitanju predstavljanja svojih noviteta za proljeće već u niskom startu. Kako će proizvodi sa zimskih sniženja sve više nestajati s polica i vješalica trgovina, na njihovo mjesto stizat će novi, svježi i poželjni komadi koji će se boriti za našu pozornost, ali i za naše novčanike.

Capsule garderoba

U prošlosti smo vam već u jako mnogo navrata pisali o capsule garderobi i čini nam se da je ona i dalje idealno rješenje za sve one koji ne žele gomilati svoje ormare raznim stvarima. Stvarima koje nikada neće nositi, stvarima koje su kupili impulzivno, stvarima koje ne odražavaju njihov stil ili pak svakodnevni ritam života. Svima nama su poznati upravo takvi komadi – ili bolje rečeno kosturi iz ormara, s kojima ne znamo što bismo, pa i dalje skupljaju prašinu ili ih se riješavamo bez da su i dobili priliku.

U tu svrhu, a i s još ponekom motivacijom osim gore navedenih, osmišljen je koncept capsule garderobe, uz koji uvijek možete biti zadovoljni načinom na koji se modno prezentirate u svijetu. Capsule garderoba okuplja komade na koje se možete osloniti i dovoljno je pročišćena da svakog jutra nemate one iste dvije nedoumice: ‘što odjenuti?’ ili pak ‘opet nemam što odjenuti’.

Za nju će vam u slučaju proljetne garderobe ponovno trebati nekoliko ključnih komada, a ako filozofiju capsule garderobe prakticirate neko vrijeme, velike su šanse da komade koje vam danas predlažemo već imate u svom ormaru.

Oni su klasični, bezvremenski i s njima se vrlo lako izgradi svaka odjevna kombinacija, koja se po želji nadograđuje izabranim modnim dodacima i tako evoluira na višu razinu kada određena prigoda to od vas zahtijeva. U tih nekoliko komada na kojima će se bazirati vaša capsule garderoba nije loše ni investirati koju kunu više, jer premisa je da će se ovi modeli u vašoj garderobi zadržati dulji niz godina, čime ćete izbjeći čestu problematiku jeftine i nekvalitetne odjeće koja se oštetila, izobličila ili potpuno raspala nakon nekoliko nošenja.

Što ovog proljeća uvrstiti u svoju capsule garderobu i koje modele biste zapravo već mogli imati u svojim ormarima, otkrivamo u nastavku!

Baloner

Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti

Jedna torba koja može sve

Uterque
By Malene Birger

Haljina koju možete nositi svugdje

By Malene Birger
COS
COS

Blejzer i za formalne i za ležerne trenutke

Kendall for About You (AboutYou)
Pinko (Zalando)

Par chic natikača

Massimo Dutti

Elegantne hlače na tragu sweatpants trenda

By Malene Birger
By Malene Birger

Foto: COS, Uterque, By Malene Birger, Massimo Dutti, About You, Zalando

Učitati još
Zatvori