Dijamant je najljepši modni dodatak koji žena može poželjeti
Dijamant je najljepši modni dodatak koji žena može poželjeti

Dijamant je najljepši modni dodatak
koji žena može poželjeti

Kada govorimo o modernom svijetu, mogli bismo ubrzano zaključiti kako je biti uspješna žena lakše nego prije. Sigurno postoje određene stavke koje su ženama olakšale poslovni put i ne treba ih zanemariti, no i dalje se žene bore za svoje mjesto u društvu. Biti uspješna žena ostvarene karijere zasigurno nije jednostavan životni put. No, najvažnije je zadržati vlastitu autentičnost i posebnost. Modni stil je puno više od odjevnih komada. Imati stila znači biti autentičan i živjeti svoj stil bez obzira na okolinu. Važno je ne zaboraviti na sebe i ulaganje u vlastiti modni izričaj koji bi trebao biti jedinstven. Svaka žena bi se s vremena na vrijeme trebala nagraditi modnim dodatkom koji će istaknuti njezinu osobnost. Posebno bismo izdvojili nakit kao najljepši dodatak koji žena nosi na sebi. On je puno više od predmeta. Riječ je o detalju s kojim se duboko povežemo, koji nam je uspomena na određene ljude i događaje u životu i koji ima svoju priču.

Decentan nakit koji ima snažnu priču

Osobito bismo izdvojili LEi nakit, kao decentan i nenametljiv modni dodatak koji ima posebnu priču. Naime, simbol LEi nakita je cvijet koji se pojavljuje kao lajtmotiv kroz kolekciju. Baš kao što se biljka razvija iz samog pupuljka i postaje raskošni cvijet, tako se i mi kao pojedinci razvijamo od onog što želimo postati do jedinstvenih i ostvarenih osoba. Ovaj nakit namijenjen je za sve žene koje se žele istaknuti na poseban način. Riječ je o bezvremenskom dijamantnom nakitu koji je nenametljiv, a istovremeno ima karakternu notu specifičnog dizajna koji ga krasi. LEi nakit će podići svaku modnu kombinaciju i istaknuti je na pravi način. Idealan je za žene koje njeguju poseban i upečatljiv stil izražavajući ga kroz osobnost. Jedna od takvih, posebnih žena koju ćete uvijek primijetiti na ulici je producentica i vlasnica kuće Producenti Mirna Bučević koja obožava nositi LEi nakit. U nastavku smo napravili intervju s ovom uspješnom ženom koja nam je ispričala kako je došla do svog prvog dijamanta.

  • Uspješna ste producentica i vlasnica poznate producentske kuće Producenti. S obzirom na današnji položaj žena u određenim poslovima, koliko je teško bilo ostvariti se u karijeri?

Zapravo vrlo lako, no vjerujem da je to bilo pitanje više faktora. Na početku poslovnog puta imala sam priličnu sreću biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, a kasnije je sve bilo samo pitanje količine energije i vremena koje sam bila spremna uložiti.

Posao kojim se bavim tradicionalno je muški posao. Navodno. Osobno smatram da smo moje kolegice i ja dokazale kako je većina vještina kojima bi trebao vladati uspješni producent ipak tradicionalno ženska – tiho (a ponekad i glasno) i uporno pomičemo granice. Svakako smo jednako uporne, odgovorne i pouzdane poput naših muških kolega, ne vidim što bi to mogli muškarci, a što žene ne mogu.

  • Kada govorimo o modnom izričaju, primijetili smo kako vam je stil prepun zanimljivih modnih detalja poput dijamantnog nakita. Što vam nakit znači i po kojem kriteriju ga birate?

Gotovo svaki komad nakita kojeg posjedujem ima neku priču. Većinom ga kupujem na putovanjima, pa vezujem uz neko zanimljivo iskustvo, no mnogo nakita sam kupila i u antikvarijatima, dakle nisam mu prvi vlasnik. Ponekad čujem kako „stari“ nakit u sebi nosi energiju bivših vlasnika, no to me ne brine previše. Čak štoviše, često me neki komad neobjašnjivo privuče. Volim drugačije i posebno, ne volim konfekciju.

  • Kada ste si priuštili prvi dijamant i kako je to izgledalo?

Prvi konkretan dijamant kojeg posjedujem kupila sam si sama za 40-ti rođendan. Dijamanti su svakako vječni i ulaganje su koje ne gubi vrijednost. A taj bling bling efekt isto nije sasvim zanemariv.

  • Što za vas znače dijamanti? Je li vam to samo modni dodatak ili ste dublje povezani s nakitom koji nosite?

Najvažniji mi je nakit kojeg sam naslijedila, no volim i onaj kojeg sam odabrala sama. Većinom biram klasične komade, rijetko me ponese neki trend. Isti stil imam već priličan broj godina, tako da je, iako moja kolekcija raste, svaki pojedini komad uvijek je aktualan.

  • LEi nakit je decentan i nenametljiv. Zašto birate baš njega, po čemu je on drugačiji od ostalog nakita?

LEi nakit vrlo je elegantan i decentan, a opet konkretan. Generalno sam pobornik jednostavnijih odjevnih kombinacija neutralnih tonova i zanimljivog i posebnog nakita. Kvaliteta uvijek ispred kvantitete.

  • Što biste poručili mladim ženama koje tek počinju graditi karijeru? Kako da dođu do situacije da si mogu priuštiti prvi dijamant i koliko je važno vlastiti stil njegovati detaljima?

Vjerujem kako je autentičnost najbolji put do smislene samorealizacije u svakom kontekstu – osobnom, pa i poslovnom. Mlade osobe, na početku poslovnog puta, trebale bi manje misliti na financijsku, a više na profesionalnu satisfakciju. Kad si u nečemu dokazano dobar, kvalitetnog posla će uvijek biti pa ni financijska kompenzacija neće izostati. Svako doba ima svoje boje i mislim da se mladi ne bi trebali voditi zaradom kao osnovnim kriterijem izbora profesije. Za žene je osobito važno da imaju vlastiti novac koji će im osigurati materijalnu neovisnost i pravo na svaki životni izbor, a kad postignu redovan i kvalitetan prihod da njime pametno raspolažu i ulože ga u stvari koje imaju svoju trajnu vrijednost – pa i u dijamante.

Učitati još
Zatvori