Nove haljine za posao koje ćete htjeti nositi i u slobodno vrijeme

Nove haljine za posao koje ćete htjeti
nositi i u slobodno vrijeme

Ovisno o okruženju u kojem radite, poslovne kombinacije zaista mogu postati veliki izazov. Ako na vašem radnom mjestu vlada strogi dress code, to znači da nema puno mjesta mašti i igri s vlastitim stilom, već da sve svoje odjevne ideje morate podvrgnuti zadanim pravilima. Onima kojima je dopušten ležerniji pristup ipak je nešto lakše, no svejedno se neki unaprijed određeni postulati moraju poštovati. Prekratke haljine, šorcevi, majice bez rukava, opuštene trenirke i slično, nešto su što će izbjegavati svi, a ovisno o godišnjem dobu, modne će greške biti teže i lakše izbjeći.

Haljine za posao i slobodno vrijeme – kako naći balans?

Zimi je puno teže pogriješiti, za razliku od ljeta kad visoke temperature diktiraju svoje, no jedan od komada koji je tu za vas cijele godine svakako je haljina. Svestrane haljine nikad vas neće ostaviti na cjedilu jer dovoljno je malo truda uložiti u odabir odgovarajućeg modela (njegove dužine – midi je trenutno ionako najpoželjniji kroj, materijala – s dolaskom proljeća birat ćemo laganije materijale, no svakako neprozirne, izreza – modeli na kopčanje ili vezanje u struku naglasit će ženstvenost bolje od ičega itd.) i ključni dio formule već imate.

Sada vam samo trebaju nadogradnje u obliku cipela, odgovarajuće jakne te naposljetku torbe. Poslovni stil najlakše je krojiti na principu takvih uniformi gdje ćete biti sigurni da pratite službeni dress code, a da se istovremeno osjećate vjerni svojem stilu.

A kako novčanik ipak ne bi previše patio dok pokušavamo odvojiti haljine za posao i svaki dan, u novim kolekcijama pojavilo se mnogo modela koje možete nositi u svim navedenim prilikama. Idealne za posao uz čizmice i blejzer ili baloner, postaju kombinacija za slobodno vrijeme kada im pridružite tenisice i traper jaknu. U nastavku donosimo naše favorite…

Zara

Zara

Zara

Vanessa Bruno

Massimo Dutti

H&M

H&M

Massimo Dutti

Etro

Zara

Zara

Zara

Zara

Rixo

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

H&M

H&M

Uterque

Uterque

Rixo

Maje

H&M

H&M

Rixo

Foto: Instagram, H&M, Net a porter, Zara, Uterque, Rixo, Massimo Dutti

Učitati još
Zatvori