Najveći modni trendovi koji su obilježili 2019., a nosit ćemo ih i dogodine

Najveći modni trendovi koji su obilježili
2019., a nosit ćemo ih i dogodine

@meganellaby

Svaka nova sezona donosi nove trendove, a sada kada se nalazimo na kraju još jedne godine, modni svijet okrenut će se na dvanaest mjeseci iza sebe kako bi se prisjetio modnih trendova koji su ih obilježili. I dok su se neki trendovi iskristalizirali na uličnoj pisti tek nakon početka sezone, modna pista još jednom je bila mjesto na kojem su se istaknuli oni prvi i najveći trendovi sezone.

Godina iza nas u modnom će svijetu ostati zapamćena po raskošnim trendovima i cool modelima, odvažnim kombinacijama i velikim promjenama kada su ekološka osviještenost i održivost u pitanju.

Paris Street Style

Modni trendovi koji su vladali 2019.

Od romantičnih kreacija do komada inspiriranih muškim ormarom, 2019. godina donijela je raznolikost krojeva i silueta, boja i uzoraka. Osim novih i neočekivanih trendova, komada i dodataka, modni klasici ove su se godine vratili na velika vrata – i to u novom, neodoljivom izdanju s modernim pomakom u samom kroju, kolorističkom odabiru ili detaljima. Uz klasične krojeve s novim detaljima, igrom linija i materijala stvoreni su sasvim novi komadi. Umjetnost je još jednom poslužila kao inspiracija mnogim dizajnerima, baš kao što su se nijanse zelene, ljubičaste i smeđe boje te koža, sve češće veganska, organdi i pletivo istaknuli kao omiljeni odabiri boja i materijala.

U svijetu modnih dodataka, najzapaženije promjene i najveći trendovi bili su rezervirani za torbe – daleko od predvidljivih i praktičnih cross-body modela, 2019. godina stavila je fokus na minijaturne torbe i najavila povratak maxi modela.

U nastavku donosimo pet najvećih trendova koji su obilježili 2019. godinu, a koji će svoje mjesto u modnom svijetu i našem ormaru pronaći i u 2020. te nekoliko modela iza aktualnih kolekcija koje odmah možete dodati u svoju garderobu.

Naglasak na rukave

@wethepeoplestyle
Zara
Rotate Birger Christensen

Neke nove nijanse

Copenhagen Street Style
Reserved
Stine Goya

Mini torbe, maxi torbe

@cassdimicco
Mango
Chloé

Fokus na (vegansku) kožu

@bymalenebirger
Mango
SEA

Moderno odijelo

Paris Street Style
Palones
Ellery

Foto: IMaxTree, Instagram, Mango, Net-a-porter, Palones, Reserved, Zara

Učitati još
Zatvori