Boja u čijem će znaku biti sve proljetne kombinacije

Boja u čijem će znaku biti sve
proljetne kombinacije

info@imaxtree.com

Na kraju svake godine, Pantone Color Institute otkriva novu nijansu koja će obilježiti godinu ispred nas. Nakon vibrantne koraljne boje koje je proglašena bojom 2019. godine i koja je obilježila trendove u modi, ljepoti i uređenju interijera, svijet se okrenuo prema Pantone Color Instituteu nestrpljivo iščekujući odabir boje godine za nadolazeću godinu. Njihov odabir još jednom je iznenadio i, ovog puta, oduševio mnoge – za boju 2020. godine odabrana je nijansa Classic Blue.

Pantone Classic Blue
Pantone Classic Blue

Nijansa plave koja će obilježiti (modne) trendove u 2020.

Kada govorimo o modi, tjedni mode održani u rujnu te najprestižniji modni časopisi i njihovi urednici koji su pomno odabrali ključne modele iz predstavljenih kolekcija, postavili su prve trendove za 2020. godinu.

Ipak, kada govorimo o bojama koje ćemo obožavati i nositi ove godine, posljednja riječ još jednom je pripala Pantoneu čiji nevjerojatno moćan utjecaj može svaku boju pretvoriti u jedan od najistaknutijih i najpopularnijih trendova. Ove godine ta je uloga pripala raskošnoj nijansi plave boje. Bogatog izgleda i klasičnog karaktera, Classic Blue nijansa s prvim se danima 2020. godine uvukla u modni svijet i započela svoju vladavinu.

Zašto je Pantone odabrao baš Classic Blue nijansu za boju 2020. godine? Poznati institut za boju klasičnu nijansu plave opisao je kao boju koja unosi mir, daje samopouzdanje i poziva na povezanost, naglašava našu želju za pouzdanim i stabilnim temeljima na početku novog doba. Osim što nosi pozitivan predznak, Classic Blue boja osvaja svojim izgledom koji će joj osigurati mjesto među najvećim modnim trendovima za 2020. godinu.

aimeesong
@aimeesong

Uz njezin raskošan ton koji će oplemeniti svaku garderobu i kombinaciju, razlozi zbog kojih ćemo ju obožavati nositi su njezina svestranost kada govorimo o kombinaciji s drugim bojama i uzorcima, jednostavnost koju unosi u kreiranje outfita i klasičan karakter koji će biti savršen odabir za svaku priliku.

U kolekcijama poznatih modnih kuća, dizajnera i brendova već se istaknulo nekoliko odličnih modela u Classic Blue nijansi. Od finog pletiva i ženstvenih haljina do poslovnih favorita i trendi noviteta, u nastavku donosimo izbor modela uz pomoću kojih odmah možete osvježiti svoju garderobu i look bojom koja će obilježiti godinu.

Massimo Dutti
Nina Ricci
H&M
H&M
Gucci (Net-a-porter)
Mango
Mango
Victoria, Victoria Beckham (Net-a-porter)
Stella McCartney (Net-a-porter)
Topshop
Topshop
Topshop
Twinset
Finders Keepers (Asos)
Zara
Zara
Zara
Self Portrait (Net-a-porter)
Bottega Veneta
Fabienne Chapot (Asos)

Foto: Instagram, Asos, H&M, Mango, Massimo Dutti, Net-a-porter, Topshop, Twinset

Učitati još
Zatvori