Neodoljive moderne interpretacije kultnih Mary Jane cipela
Neodoljive moderne interpretacije kultnih Mary Jane cipela

Neodoljive moderne interpretacije
kultnih Mary Jane cipela

Malo je modela cipela koje jednako dobro pristaju ženama u baš svakoj životnoj dobi. Neovisno o tome o komu je riječ, o djevojčici koja tek uči prve korake ili gospođa u godinama, Mary Jane model cipela pristajat će baš svakoj. Ovaj je model od svog nastanka, početkom 20. stoljeća, promijenio mnoga lica, no njegova je osnova ostala ista. Tanki remenčić koji se kopča po sredini rista prisutan je i danas te jednako osvaja kao i onda kad se prvi put pojavio u ponudi.

No, za razliku od crne i crvene klasike s malom block potpeticom, današnji su modeli puno maštovitiji i primjetniji. Izdvojili smo favorite koje možete pronaći u City Centeru one, a kako ih kombinirati možete se inspirirati modnom platformom City Mix & Match koja uvijek donosi najnovije svjetske trendove.

Balerinke su se vratile među ključne trendove u obući. Nekima su omiljene, a nekima su omražene, no kojoj god skupini pripadate, ne možete osporiti njihovu svestranost i praktičnost. One nisu samo udoban model koji je odlična zamjena za visoke potpetice nego ih je moguće kombinirati u gotovo svakom dnevnom ili večernjem looku. Međutim, uz dodatak jednog malog remena dobivaju novo lice koje postaje zanimljivo čak i onima koji odbijaju i samu pomisao o balerinkama. Bez obzira na ono što ćete odabrati – bazični crni model s klasičnim remenom ili neku od primjetnijih varijanti – nećete pogriješiti. Remen u obliku lanca za pomalo edgy prizvuk ili pak malo viša block potpetica bit će pun pogodak za stylish efekt.

Massimo Dutti, 79,95 € (602,38 kn)
Deichmann, 19,99 € (150,61 kn)
Sergio Bardi, CCC, 68,87 € (518,90 kn)

Volite li retro dojam koji ostavlja ovaj model, ali se ipak želite malo odmaknuti od klasike, ove ćete sezone doći na svoje. Ponuda u trgovinama bogatija je nego ikad, a osim što možete birati boju svojih novih miljenica, na raspolaganju su vam i razni modeli. Tako ćete za chic look koji odiše bezvremenskom klasikom pronaći varijante u neutralnoj boji s tankom potpeticom. Model koji je preuzeo osnovu salonke i dodao remenčić donosi savršen balans klasike i elegancije te praktičnosti i udobnosti. Za trendi prizvuk najbolji odabir bit će Mary Jane varijanta s visokom block potpeticom. Dolaze u izdanjima s platformom i bez nje, a možete birati varijante okruglog ili blokovskog dizajna, čak i modele s prednjim dijelom u obliku špica.

Tamaris, Mass, 69,99 € (527,34 kn)
Aldo, 99 € (745,92 kn)
Zara, 39,95 € (301 kn)

Foto: Profimedia, PR.

Učitati još
Zatvori