Jedan jako cool brend nakita koji možete kupiti u Zagrebu

Jedan jako cool brend nakita koji
možete kupiti u Zagrebu

Jedan od zanimljivijih brendova nakita na modnoj sceni trenutno, svakako je onaj koji nosi potpis Maria Black. Inače, to je i ime njegove glavne dizajnerice, Dankinje Marije Black koja je ljubav prema plemenitim materijalima stekla još u ranijim danima, školujući se za zlatarku. Estetiku koju proizvodi u svom studiju u Kopenhagenu, i koja sa svakom novom kolekcijom tako dobro sjeda ženama diljem svijeta, Maria opisuje kao miks londonskog buntovnog duha i skandinavskog minimalizma.

Dizajn Maria Black nakita već na prvi pogled vrlo je privlačan, ali i funkcionalan, iz želje dizajnerice da se njeni komadi mogu nositi na niz načina – naslagani jedni na druge, samostalno ili u naoko nespojivim kombinacijama. Cilj je svaki puta postići jedinstven izgled, a osobni cilj Marije Black je pomicati granice – kako one vlastite, tako i one uvriježene i tradicionalne u svijetu nakita.

Maria Black nakit u Zagrebu

Priča koja je isprva bazirana isključivo na srebrnom nakitu, s vremenom je evoluirala u inteligentan i luksuzan nakit koji se prodaje u high end trgovinama diljem svijeta i iz sezone u sezonu broji sve više obožavateljica. Maria Black nakit relativno nedavno stigao je i u Hrvatsku te njegove najbolje komade možete nabaviti u zagrebačkom Magali concept storeu, u Dežmanovoj ulici 4.

Maria Black stalno se poigrava nekim novim tehnikama i filozofija u radu joj je evoluirati, a ne stagnirati. Zato svaka njena kolekcija nakita djeluje vrlo novo i osvježavajuće, a ogrlice, narukvice i naušnice koje izrađuje najčešće dolaze u zlatu i srebru. Zlato ju privlači jer prema njenim riječima utjelovljuje senzualno obećanje, a srebro koristi kako bi prezentirala njegov bezbrižan duh. Kao krajnji rezultat vidimo uistinu poseban nakit profinjenih linija koji, iako vrlo minimalan, nigdje ne prolazi nezamijećeno. Želite li se i uživo uvjeriti kako izgleda, posjetite Magali concept store, a komade koje ćete ondje pronaći donosimo u nastavku.

Maria Black

Maria Black1

Maria Black2

Maria Black3

Maria Black4

Maria Black5

Maria Black6

Maria Black7

Foto: Maria Black, Farfetch, Instagram

Učitati još
Zatvori