Danska dizajnerica Malene Birger ima najudobniju haljinu ove zime
Danska dizajnerica Malene Birger ima najudobniju haljinu ove zime

Danska dizajnerica Malene Birger ima
najudobniju haljinu ove zime

Danska dizajnerica Malene Birger poznata je po svom stilu u kojem spaja suvremeni modni izričaj s boho vibrom nekih starih vremena, a još više po udobnim, organskim materijalima koje koristi u svojim kolekcijama.

Malene Birger

Skandinavske it-djevojke doslovno su poludjele za njezinim komadima od pahuljasto nježne formule koja glasi: 78% pamuk + 22 % lan, a koja se provlači kroz maxi saljine, suknje i lounge komplete u umirujućim nude nijansama.

Jedna haljina podigla je posebnu prašinu, pogotovo među trudnicama koje ju smatraju komadom koji je udobniji od trenirke dok izgleda poput pravog komadića luksuza, što s obzirom na cijenu od više stotina eura zaista i je.

Riječ je o haljini u modelu Damila, koja je na službenoj stranici brenda By Malene Berger rasprodana u gotovo svim veličinama, a koja se već mjesecima pojavljuje na Instagram profilima trendi skandinavskih djevojaka, pogotovo onih koje čekaju bebicu.

Haljina u već spomenutom omjeru pamuka i lana odličan je primjer skandinavskog minimalizma.

Model maxi duljine ženstveno pada uz tijelo dok namjerno produljeni rukavi izduljuju figuru. Oversized ovratnik koji prekriva trup od ključne kosti do struka, u obliku pelerine, decentan je otkačeni detalj koji trudnice vole zbog elegantnog dojma koji odaje.

Haljina Damila pronašla je i put do srca onih koji su u blagdanskom razdoblju htjeli izgledati svečano dok se osjećaju lako poput perca pa su je tako neka poznata Danska lica odabrala za božićno slavlje u krugu obitelji.

Hit haljina na službenoj stranici brenda trenutno se nalazi na sezonskom sniženju, zajedno s brojnim prekrasnim kreacijama dizajnerice koja iz sezone u sezonu osvaja hvalospjeve modne kritike i svoje klijentele.

Haljina Demila
Učitati još
Zatvori