Priča o ljubavi i sitnim uspomenama koje ostaju
Priča o ljubavi i sitnim uspomenama koje ostaju

Priča o ljubavi i sitnim
uspomenama koje ostaju

Voli me, ne voli me, voli me, ne voli me…Sigurno smo svi nekada u djetinjstvu imali epizodu u kojoj smo mahnito u društvu kidali latice i nadali se kako će zadnja biti pozitivna i da nas osoba iz zadnje klupe zbog koje ne možemo pratiti nastavu zapravo voli. Ljubav je pokretač života, svemira, centar svijeta i osjećaj zbog kojeg smo spremni na najluđe životne poteze.

Ona je neobjašnjiv fenomen koji obuzme cijelo biće, a nije predvidiv niti proračunat, ništa nas ne može pripremiti na taj susret. Događa se kada se najmanje nadamo. Ovo je možda jedna od najčešćih floskula koju čujemo od dobronamjernih zaljubljenih prijatelja kada želimo da nam se što prije dogodi životna ljubav. Ali, to zaista i jest tako. Dokaz tome su i brojne priče, umjetničko stvaralaštvo i književnost koja je nastala upravo zbog ljubavi.

zaks
zaks

Ljubav kao pokretač svijeta

Današnji najpoznatiji književni autori su svoja djela stvorili inspirirani neuzvraćenim ljubavima. Od Petrarke, Dantea, Jane Austen, Louise May Alcott…Sve su to autori koji su stvorili bezvremenske ljubavne priče koje ostaju trajno zapisane u povijesti. Bogatstvo ljubavi, kakva god bila je trag koji ostaje. Bilo da je riječ o lijepim uspomenama ili životnoj školi zbog koje smo odrasli, postali zreliji i naučili puno o sebi. Zbog svega toga ne treba žaliti za životnim potezima koji su nas doveli do velikih ljubavi.

Zaks
Zaks

Zanimljivo je kako se ljubav drugačije izražava kroz kulture. U nekim kulturama je čin ljubavi vezan uz običaje koji su iz naše perspektive neobjašnjivi. Pa je tako u nekim kulturama zabranjeno pokazivati ljubav javno, dok su neke zemlje postale turistička središta zbog snažnih ljubavnih priča koje su se tu zbile. Iskazati ljubav možete na brojne načine, ali jedan od najpopularnijih u kojem god dijelu svijeta se nalazili je darivanje. Poklon kao izraz ljubavi je gesta s kojom nikada nećete pogriješiti, a posebno ako je riječ u uspomeni koja će vas uvijek podsjećati na voljenu osobu bez obzira kako vaša priča završila.

zaks
zaks
Zaks
Zaks

Sigurno vam je poznat osjećaj kada generalno čistite sobu pa u bespućima natrpanih ladica pronađete predmete koje ste odlučili duboko zakopati nakon neuspjele ljubavne priče. Upravo takvi detalji nam u tom trenu mogu izvući osmjeh na lice i sjećanje koliko smo bili nestašni, naivni i podsjetnik na to koliko svaki dan rastemo i radimo na sebi.

Zaks
Zaks

Nakit kao simbol ljubavi

Nakit je jedna vrsta ljubavnog simbola, ali i predmet koji nas podsjeća na voljenu osobu i kada ona nije tu. Puno je više od modnog detalja i kao takav u sebi nose razne uspomene. Idealan je poklon za dan zaljubljenih. Zaks Valentinovo kolekcija je zapravo spoj decentnih, a istovremeno upečatljivih komada koji će jednog dana sigurno metaforički čuvati razne ljubavne uspomene i prenositi se na generacije. Obradovati nekoga modnim detaljem poput ovog nakita je čin koji život čini ljepšim. Stoga zavirite u njihovu valentinovsku kolekciju i odaberite za nekoga uspomenu koja je stvorena da traje.

zaks
Učitati još
Zatvori