Veliki modni vodič: 50 modela kožnih jakni koje ćemo nositi ove jeseni
Veliki modni vodič: 50 modela kožnih jakni koje ćemo nositi ove jeseni

Veliki modni vodič: 50 modela kožnih jakni
koje ćemo nositi ove jeseni

Moda je fluidna i zaigrana, a upravo zbog toga često svjedočimo novim trendovima koji se izmjenjuju na tjednoj bazi. Iako se nalazimo u ljetnom razdoblju, jesenske kolekcije su došle u omiljene trgovine s mnoštvom noviteta koje jedva čekamo nositi. Posebno bismo izdvojili trendove poput satiniranih komada u vidu blejzera i ženskih odijela, zatim pariško plavu boju koja je veliki hit. Osim toga, ove jeseni ćemo ponovno nositi i chunky čizme i cipele na platformu. No, u moru trendova uvijek se možete odlučiti za klasike s kojima nećete pogriješiti, a komad koji obožavamo su kožne jakne.

Kožne jakne kao IT jesenski komad

Bez obzira idete li na posao, gradsku kavu ili šetnju, postoji komad koji će osvježiti vaše kombinacije u svakoj prigodi – kožna jakna. Riječ je o komadu duge povijesti i raznih konotacija. Pa, krenimo redom. Kako to obično biva, klasični komadi uvijek imaju povijesne priče, a kožna jakna se prvi puta pojavljuje u ratnim konotacijama u vidu uniforme vojnih pilota.

U modu ulazi krajem 1920. godine, a pedesetih i šezdesetih stječe kultni status zbog tadašnjih ikona koje su je nosile. Marlon Brando u filmu The Wild One je nosio kožnu jaknu koja je nakon toga doživjela poputni hype. Naime, utjelovio je lik zgodnog buntovnika sa savršenim osjećajem za stil i neodoljivom kožnom jaknom.

Nakon toga, kožne jakne su ušle u pop i rock kulturu i otada ih ljudi diljem svijeta nisu prestali nositi. Izgledom i krojem kožne jakne se nisu puno promijenile. Danas je crna kožna jakna s detaljem u vidu patenta i remenom na dnu, najpopularniji komad. Ovisno o tipu jakne koji želimo, možemo birati različite ovratnike, ali i kroj. Ako pak želite nešto komotniju jaknu, možete izabrati onu oversized kroja, a strukirani model ako ste ljubitelji nešto elegantnijih krojeva.

Mnogi brendovi imaju svoje klasik modele, a nama je najljepši aviatorski od modne kuće Ance Studios s ispunom od vune. Koji model ćete odabrati ostaje na vama, ali u nastavku vam donosimo veliki modni vodič od 50 komada.

2nd Day (zalando)
ACNE STUDIOS
ACNE STUDIOS
torba
ACNE STUDIOS
ALEXANDER MCQUEEN
jakna
AllSaints (zalando)
BALMAIN
Belstaff (zalando)
Bershka (zalando)
Bershka
jakna
Bershka
jakna
Bershka
jakna
Créton (zalando)
jakna
Desires (zalando)
jakna
Freaky Nation (zalando)
jakna
GIVENCHY
jakna
GIVENCHY
Glamorous (zalando)
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
jakna
ISABEL MARANT
IVY OAK (zalando)
miu miu
mona
mona
mona
mona
mona
mona
jakna
mona
jakna
mona
jakna
mona
mona
Next (zalando)
Oakwood (zalando)
PULL&BEAR (zalando)
Sain Laurent
SAINT LAURENT
sezane
sezane
sezane
Stradivarius (zalando)
Wood Wood (zalando)
zara
zara
zara
zara

Foto: Instagram, Zara, H&M, Bershka, Sezane, Zalando, Mytheresa, Mona

Učitati još
Zatvori