20 trendi modela kardigana koji će osnažiti svaku jesensku kombinaciju
20 trendi modela kardigana koji će osnažiti svaku jesensku kombinaciju

20 trendi modela kardigana koji će
osnažiti svaku jesensku kombinaciju

S obzirom na vrijeme, kratki i lagani materijali nisu nam dovoljni, pogotovo u večernjim satima. Ako postoji odjevni komad koji savršeno utjelovljuje duh hladnije sezone, to je sigurno kardigan. Kao najsvestraniji model pletiva, kardigan je nezaobilazni dio gotovo svake garderobe u koju unosi bezbroj mogućnosti i kombinacija. Osim topline, svaki kardigan donosi zanimljivu teksturu i cosy osjećaj. Decentni modeli od finog, tankog pletiva savršeno će se uklopiti u vaše outfite za hladnije, prijelazno vrijeme. Odlična stvar je i to što kardigane možete nositi cijelu jesen i zimu.

Kardigan je pleteni džemper s prednjim kopčanjem ili patentnim zatvaračem s V ili okruglim izrezom. Prvo se vezao kao dio vojne uniforme i radničke odjeće. Izvorni kardigan bio je prsluk bez rukava, a kasnije je nastala verzija čiju rekonstrukciju nosimo danas. Rani kardigani nosili su se kao odjeća radničke klase, osobito od strane mornara i na drugim mjestima gdje je ljudima trebalo biti toplo, a da se neometano mogu kretati. S obzirom na to kako je nautička odjeća ušla u mainstream u to vrijeme je i kardigan postao popularan kao fashion komad. Kasnije je modna kuća Chanel napravila vlastitu verziju kardigana od tvida i otada je postao kultni modni detalj.

Danas je kardigan prisutan u gotovo svim modnim brendovima u raznim varijacijama. Za modelom modne kuće Celine poludjele se sve trendseterice. Krojem podsjeća na Chanel model samo je od vunenog materijala sa zlatnim gumbima.

Kako ove sezone nositi omiljeni komad?

Kad govorimo o kardiganima, pravila gotovo da i nema. Od ležernog spoja T-shirta, traperica i tenisica do cvjetne midi haljine i tenisica te elegantnog spoja najfinijih jesenskih komada od svile i satena, jednostavni modeli u neutralnim bojama odlično će se slagati sa baš svakim komadom iz ormara.

S druge strane, upečatljivi trendi modeli će razbiti monotoniju minimalističkih kombinacija stvorenih od basic komada u neutralnim bojama, ali i zadržati njihovu jednostavnost. Osim kao jedan od slojeva unutar kombinacija za hladne dane, kardigan će vas “spasiti” i u ovim promjenjivim danima i bit će savršena zamjena za tanku jesensku jaknu.

20 najboljih modela koji su trenutno na tržištu i definitivno su komadi koje vrijedi imati u ormaru, izdvojili smo u nastavku.

kardigan
jardin des orangers (mytheresa)
kardigan
loveshackfancy (mytheresa)
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigani
Mango
kardigan
h&m
kardigan
h&m
kardigan
mango
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigani
Zara
kardigan
arket

Foto: Instagram (@_agaa.g @kristin_rodin @valeriya_orl ), Zara, Mango, H&M, Arket, COS, Massimo Dutti, Mytheresa

Učitati još
Zatvori