Kako poslovni stil prilagoditi toplijim danima?

Kako poslovni stil prilagoditi
toplijim danima?

Ovisno o radnom mjestu, poslovna garderoba može ili ne mora podlijegati određenom dress codeu. No čak i kada je riječ o posve ležernom pristupu, neka osnovna pravila moraju postojati i u skladu s njima kroje se dnevne uniforme unutar vašeg ormara – pogotovo ako radite direktno sa strankama i direktno predstavljate tvrtku ili ste na određenoj zahtjevnijoj poziciji.

Promjena godišnjih doba uvijek u garderobu unese određene nesigurnosti i traži nadogradnju, barem u vidu sitnica. Često tokom sezone iznosimo određene komade, pogotovo ako su u stalnoj rotaciji te dolaskom nove sezone bezuspješno kopamo po ormaru tražeći onaj savršeni komad koji će se uklopiti u kombinaciju. Ključ je zapravo u multifunkcionalnom pristupu i kupovini bezvremenskih komada koji nas neće nikada iznevjeriti – čak ne moraju biti toliko klasični motivom, jer on se može prenositi kroz sezone, već krojem.

Uvijek vjerna klasici

Imati u proljetnoj poslovnoj garderobi jednu dobru haljinu, suknju, blejzer, hlače, tanko pletivo i košulju, dovoljno je da se iz njih tvore uvijek privlačne kombinacije te spajaju s modnim dodacima. Blogerica koja je cijelu temu svojeg posla posvetila upravo poslovnom odijevanju i koja uvijek zna što je dobro krije se iza imena @9to5chic.

Anh Sundstrom radi kao konzultant za marketing i svoj je osobni stil te kombinacije u koje se privatno odijeva za poslovne prilike pretočila u uspješan blog, jedan od rijetkih koji se posvetio isključivo poslovnom odijevanju. Stoga smo kod nje i zavirili u potrazi za idejama te otkrili kako traperice ukomponirati u proljetni poslovni stil, na koje boje obratiti pozornost ovog proljeća te kako nositi haljine i suknje. Ideje su u nastavku…

Traperice? Apsolutno!

Svijetle boje

Suknje i pletivo

Haljina i blejzer

Foto: Instagram @9to5chic

Učitati još
Zatvori