Najbolji adidas komadi koje ćete kupiti ove sezone i nositi godinama

Najbolji adidas komadi koje ćete kupiti
ove sezone i nositi godinama

Posljednjih godina, pa čak i desetljeća, svjedočimo pravoj poplavi modnih trendova koji iz sezone u sezonu dolaze i prolaze, kao i brzoj smjeni odjeće i modnih dodataka u našim ormarima. Ono što je još do jučer bilo ‘in’, danas više nije, a modna industrija navikla je velikom brzinom definirati neke nove vruće trendove koji su u stanju preko noći privući milijune sljedbenika i sljedbenica.

Vrijeme je za promjenu

Nepovoljne proizvodne i poslovne prakse općenito, dovele su do toga da se tekstilna industrija danas smatra jednim od glavnih zagađivača okoliša, a u periodu od par desetljeća uvelike se promijenio i način na koji se kupci odnose prema modi i odjeći koju posjeduju i nose. Negativna praksa kupovanja odjevnih krpica male vrijednosti koje će već nakon nekoliko nošenja ‘jednostavno’ moći odbaciti, zamijeniti i okrenuti se novim, svježim i trendi modelima postala je naša svakodnevica i sve donedavno nismo joj ni posvećivali previše pozornosti, stalno jureći za nekim novim hit momentom.

Srećom, svijest potrošača, počela se polako, ali sigurno mijenjati… Nema sumnje da je u tome veliku ulogu odigrala i aktualna pandemija koja nam je u višku slobodnog vremena pomogla presložiti vlastite prioritete i ojačati senzibilitet spram toga kakav je zapravo naš utjecaj na okoliš u kojem živimo i kojeg ćemo jednog dana ostaviti novim generacijama.

Umjesto klasičnih modnih trendova koji su dosad punili police i trgovine modnih brendova, kao i stranice glossy magazina, u tom se kontekstu s prošle na ovu godinu istaknuo jedan trend koji u svemu tome za sve nas dugoročno ima najviše smisla, a njegovo ime je održivost.

Održivost je budućnost

Možemo li živjeti održivije? Možemo li odluke koje se tiču naše svakodnevice donositi na savjesniji način? I možemo li napustiti neke svoje loše navike koje direktno utječu na planet? Sve su to pitanja koja si sve intenzivnije postavljamo, spremni preći s riječi na konkretna djela. U toj tranziciji, ruku pomoći nam počinju pružati i veliki svjetski brendovi, podjednako svjesni svoje odgovornosti koju imaju prema jednoj i jedinoj nam zemlji.

Jedan od predvodnika stvaranja novih paradigmi svakako je adidas, globalni sportski brend koji već godinama oblikuje budućnost sporta koristeći se inovacijama i koji svojim pozitivnim primjerom želi pomoći u oblikovanju budućnosti planeta zemlje, ali i inspirirati mnoge druge na stvarnu promjenu.

Održivija budućnost uz adidas

Posljednjih tjedana, svjedoci smo velike globalne kampanje koju je pokrenuo upravo adidas, a koja predstavlja misiju brenda prema svijetu sa što manje plastike. Posvećen stvaranju održivije budućnosti, adidas nizom hvalevrijednih inicijativa nastoji stati na kraj plastičnom otpadu, a u dijalog na temu održivosti poziva na tisuće mladih ljudi diljem svijeta. Oni s nama dijele kako i sami nastoje živjeti održivije te nas potiču na stvarnu promjenu.

adidas i The Athlete’s Foot pripremili su super akciju

Jedna od tih hvalevrijednih inicijativa s adidas predznakom upravo se događa i kod nas, u sportskim trgovinama The Athlete’s Foot diljem Hrvatske. Upravo ondje postavljeni su adidas kontejneri za recikliranje, u koje možete donijeti svoju staru obuću i u zamjenu ćete dobiti adidas vaučer za 25% popusta na kupnju adidas asortimana po redovnim cijenama.

Na taj način, vaše će stare tenisice postati mnogo više od tekstilnog otpada koji zagađuje okoliš i dobit će još jednu priliku za nošenje u obliku nekog novog modela adidas tenisica napravljenog od reciklirane plastike. Ideja je da se sve vrti u krug i da naše stare stvari ponovno budu iskorištene u proizvodnom procesu i plasiranju na police trgovina.

Nova, održivija adidas kolekcija čeka vas u hrvatskim The Athlete’s Foot trgovinama

adidas ide još jedan korak dalje i svoje nove kolekcije čini održivijima i boljima za okoliš. Najbolji primjer ovog proljeća su ikonične Stan Smith tenisice, koje su sada postale još bolje, jer uz udobnost i stil imaju i održivu kvalitetu. Što to točno znači? Gornjište novih modela Stan Smith izrađeno je od recikliranih PRIMEGREEN materijala visokih performansi, a potplat od reciklirane gume.

No, tu priča nije stala – adidas nas uvodi u svoj održivi svijet sa svojom najnovijom kolekcijom urbane sportske odjeće izrađene od organskog pamuka i recikliranog poliestera koju ovih dana možete pronaći upravo u The Athlete’s Foot trgovinama. Iz njih smo posudile najbolje nove adidas komade za žene i muškarce i odlučile vam ih predstaviti u ovom modnom editorijalu koji spaja activewear modu i održivost na Journal način. Održivost je budućnost, a super udobne i super kvalitetne komade koje vam predstavljamo u nastavku voljet ćete i nositi desetljećima!

Gdje kupiti sve komade iz editorijala?

Najbližu The Athlete’s Foot trgovinu koja donosi održivije adidas komade korištene za snimanje ovog modnog editorijala pronađite ovdje.

Foto: Sanja Jagatić

Styling: Doris Fatur

Model: Pavla (Talia Model) i Neven (Relatum Models)

Make up: Saša Knežević

Frizura: Salon Evelin

Kreativno vodstvo: Ela Jarni

Posebno hvala Klub Šumica na ustupljenom prostoru za snimanje.

Advertisement

Učitati još
Zatvori