S Ivom Radić o modi, stilu i velikoj suradnji s modnom kućom Mona
S Ivom Radić o modi, stilu i velikoj suradnji s modnom kućom Mona

S Ivom Radić o modi, stilu i velikoj
suradnji s modnom kućom Mona

Prošlog je tjedna lansirana jedna velika i lijepa suradnja koju ste zasigurno imali prilike primijetiti u medijskom prostoru. Riječ je o kolaboraciji između modne kuće Mona i osnivačice portala Journal.hr i Journal.rs Ive Radić čiji je rezultat bezvremenska velika crna torba, koja je ovog tjedna i službeno došla u prodaju. Zajedničkim snagama stvorena je priča koja će potrajati – torba koja bi mogla zauzeti mjesto u garderobi svake žene. Logičan korak u modnoj komunikaciji kuće Mona doveo je do suradnje s Ivom čiji su istančani stilski izričaj i estetika već dobro poznati modnim znalcima, a što sve Iva Radić x Mona torbu čini posebnom pročitajte ovdje.

Budući da je Iva glavno lice ove torbe, ali i osoba čiji stil i privatno volimo, poželjeli smo porazgovarati o suradnji i kako je do nje došlo te o svim stilskim tajnama koje može podijeliti s nama. Intervju vam donosimo u nastavku.

  • Poznata si po specifičnom i elegantnom modnom izričaju. Kada se okreneš iza sebe koliko vremena je prošlo dok nisi izgradila vlastiti stil?

Na izgradnju mog stila je utjecalo mnogo faktora, ne nužno samo vrijeme potrebno za gradnju mojih osobnih preferenci. Prvenstveno smatram kako vrijeme i stil nisu usko povezani jer se jednostavno rodiš s tim vizualnim faktorom. Osjećaj za lijepo ili imaš ili nemaš, vizualan tip ili jesi ili nisi. Otkako znam za sebe držim do vizualnih elemenata, u tom smjeru sam se razvijala, kreativna sam i to me usmjerilo i u poslovnom smislu. Svoju strast sam prenijela na sve što radim, konačnici i u svakodnevni posao. Nije riječ samo o modi ili o onome što čuvam u ormaru, već o stilu u globalu. Oduvijek imam oko za lijepe stvari, volim modu, dizajn interijera, pratim kulturu i to volim komunicirati u svojoj svakodnevici. Da, karijeru sam započela modelingom, koji me dublje uveo u svijet mode, no stil ne bih povezala samo s modom, on proizlazi iz svih naših odabira u životu.

Moj stil se danas prenosi na sve što radim, ne samo ono što odijevam, pa tako i na svakodnevni posao. Vizualni pečat koji želim komunicirati prožima cijeli portal i zapravo su Journal.hr i Journal.rs platforme na kojima se svaki dan trudimo pružiti ljudima osjećaj ljepote kroz apsolutno sve rubrike. Želim da naš rad posluži kao inspiracija svima koji kliknu na portal, bilo da je riječ o uređenju doma, putovanjima ili pak izgradnji vlastitog stila. To smo godinama gradili. I s obzirom na ono što je Journal danas, smatram kako smo to postigli i trudit ćemo se držati u korak s vremenom i dalje, a čitatelji će to sigurno znati prepoznati.

  • Kako bi opisala svoj stil?

Stil je zapravo ‘točka na i’ naše osobnosti i karaktera. Osobno sam s godinama sve više vjerna klasicima i onoj čuvenoj izjavi ‘manje je više’, ali ipak ne bih stil definirala samo kroz modne komade iako vizualno tvore odmah primjetnu priču. Stil je puno više. On je izričaj našeg ponašanja, kulture i odgoja. Ne bih ga promatrala samo kroz prizmu konzumerizma, smatram da je puno više od kupovanja odjevnih komada ili neke formule koja bi odmah bila uspješna.

No, osobno uvijek težim skladu; privatno biram kombinacije u kojima se osjećam lijepo i ugodno, a u poslovnim se situacijama dotjeram u skladu s događajem na koji idem jer na takav način poštujem mjesto i organizatora. Kroz sve to me vodi ljepota jednostavnosti. Mogla bih najbolje to sažeti kao klasiku s dozom odmaka u modnim detaljima.

  • Omiljeni modni komad u ormaru i zašto?

Torba. Ona je uvijek nešto što mi treba i u praktičnom smislu. Otkad znam za sebe obožavam torbe i upravo zbog toga mi je ova kolaboracija bila izazovna. Torba je investicija jer nema roka trajanja. Dokaz tome su i moje stare vintage torbe koje znam izvaditi iz ormara jer su danas ponovno u modi i one su opet atraktivne, zanimljive i nove. To i jest ljepota mode koja me uvijek privuče k sebi – vrti se u krug i stari komadi dolaze u novom ruhu. Posljednji primjer toga je i čuvena Fendi Baguette torba koja je nakon toliko godina doživjela svojevrsni redizajn i sada je u fokusu. Vjerujem kako i Monin dizajn može s vremenom doživjeti istu sudbinu. Baš sam zato silno sretna što sam dio jedne ovakve kolaboracije koja je već sada doživjela hype kakvim se nisam nadala.

 

  • Upravo je lansirana  kolaboracija s modnom kućom Mona, možemo ju smatrati velikim pomakom na ovim prostorima. Kako ste uopće došli na ideju suradnje?

Mona je modna kuća s kojom surađujem već godinama i mislim da se već mogu nazvati njihovim brend ambasadorom. Zajedno smo razgovorom došli do ideje modne suradnje jer je to samo nastavak našeg poslovanja na koji sam ponosna. Nismo se puno dvoumili oko komada koji bi dizajnerski stavili u fokus jer kao što sam već napomenula, torbe su moja velika ljubav.

  • Zašto si baš od svih brendova odabrala raditi s modnom kućom Mona?

Otkako znam za sebe cijenim duga i kontinuirana poslovanja, na obostrano zadovoljstvo, a kako s Monom surađujem već neko vrijeme oni su se pokazali idealan izbor. Osim toga, htjela sam i pružiti podršku jednom brendu s naših prostora koji se trudi konkurirati svjetskom tržištu. Htjela sam se poistovjetiti s imenom svjetske kvalitete koji iza sebe ima marketinšku mašineriju i dugu povijest, ali pružiti podršku i ostvariti ovako dobru suradnju s brendom duge tradicije koji dolazi iz manje sredine. To me posebno motiviralo. Cijenim njihov rad, dizajn, perfekcionizam i njihov modni angažman. Sretna sam što su i oni odabrali baš mene iako nisam direktno s njihovog lokalnog tržišta.

  • Kako bi opisala torbu nastalu iz kolaboracije, za kakav tip žene je napravljena?

Kvaliteta izrade nam je bila na prvom mjestu. Kako sam vizualan tip, dizajn torbe mi je bio bitan jednako kao i kvaliteta, ali i praktičnost. Tako je nastala velika torba od premium mekane kože, u svestranoj crnoj boji. Namijenjena je svim ženama i uzrastima. Mogu je zamisliti na zaposlenoj ženi koja će u nju staviti prijenosno računalo, bocu vode i sve stvari potrebne za posao. Također, može je nositi mama s djecom jer apsolutno sve potrepštine za dijete stanju u nju, studentica koja ide na faks i nosi knjige… Osim toga odličan je dodatak i kao avionska ručna prtljaga. Ona je sve u jednom. Lijepa, kvalitetna i praktična.

  • Možeš li nam opisati tri kombinacije na koje se ova torba može nositi.

Torba je napravljena tako da se može nositi na sve kombinacije. Počevši od poslovnih kombinacija, sportske elegancije, ali i ležernih, svakodnevnih modnih odabira. Namijenjena je svim ženama i osmišljena da se slaže na sve.

  • Na kojim se platformama modno inspiriraš? 

Posljednjih godina se najviše inspiriram na Instagramu. S obzirom na to kako puno radim i nemam luksuz slobodnog vremena, Instagram mi je idealan jer je brz i u tijeku s vremenom. No, to ne znači da ne volim print i velika modna izdanja. Na putovanjima u Parizu ili Londonu mi je najdraže kupiti Vogue i čitati ga u avionu. Volim modne časopise i na putovanjima iskoristim priliku kupiti ih, ali na dnevnoj bazi mi je u fokusu najviše Instagram.

  • Tko ti je najdraža modna diva?

Ne bih posebno izdvajala jednu osobu, ali bih rekla da me inspiriraju žene koje imaju osobnost, karizmu, koje ne ističu ono što nose na sebi, nego su sofisticirane, profinjene i modu nose na pravi način.

  • Za kraj, što bi poručila mladima koje se stilski traže?

Poručila bih im da se ne bi trebali stilski tražiti nego da nose ono u čemu se najbolje osjećaju. Također bih se osvrnula i na trendove. Mladi ljudi ne bi trebali robovati trendovima niti se truditi biti nečije kopije, već biti svoji i autentični. Je li to običan T-shirt ili traperice s blejzerom s kojima nema greške ili pak ulični grunge, važno da je budu originalni i zadovoljni u onom što nose bez obzira na mišljenja drugih ljudi. Posebno bih istaknula da se stil direktno veže za karakter. Imati stila znači biti kulturan, radišan, ambiciozan, lojalan, pristojan, ljubazan, dosljedan, pozitivan, odgovoran i pošten. Stil je kombinacija faktora i ako se mene pita, znači biti kvalitetan čovjek. Modni dodaci su samo završni touch. Koliko god trivijalno zvučalo, mislim da je važno napomenuti.

Torba je od ovog tjedna službeno u prodaji – pronađite je na službenoj Mona stranici i odabranim trgovinama.

Foto: Sanja Ebip Jagatić

Kosa: Salon Teuta

Make up: Simona Antonović

Kreativno vodstvo i style: Mateja Sučević

Posebno hvala Studiju Franić Šekoranja na ustupljenoj lokaciji.

Učitati još
Zatvori