Ultimativni ljetni hit za svaku prigodu

Ultimativni ljetni hit za svaku prigodu

Jednom kad se asfalt pod našim nogama užari, želimo samo jedno – osjetiti što manje materijala na stopalima da nam, barem prividno, bude manje vruće. Tu u priču ulaze različiti modeli obuće koje biramo za različite prigode, no najbolje je kada su oni multifunkcionalni – kada se šetnja plažom bez problema može pretvoriti u izlazak u gradu, kada s posla možemo produžiti na afterwork druženje ili kada mogu podnijeti cjelodnevno istraživanje nove destinacije na godišnjem odmoru i sve promjene outfita.

Nekoliko je ključnih modela kojima se vraćamo svake sezone i to su definitivno japanke ili natikače, sandale i espadrile. Od svih modela želimo da budu funkcionalni, no istovremeno stylish, a jedan brend koji svake godine lansira preko 400 različitih modela svakako prednjači u popularnosti. Njegovo ime je Havaianas.

Japanke s duhom Brazila

Više ne postoji osoba koja nije čula za ovaj brend. Poslovno carstvo izgrađeno je na japankama čiji su veseli uzorci, koji vjerno utjelovljuju duh Brazila, obišli svijet, no danas ime Havaianas stoji iza više različitih modela obuće – sandala i espadrila koje su također lansirali unutar svojih linija. Japanke, nastale daleke 1962. godine, ime su dobile po portugalskom izgovoru otočja Havaji. Distribuirane u legendarnim Volkswagen retro kombijima, ove dugotrajne i savitljive sandale postale su statement obuća brazilske radničke klase, studentskih revolucionara, djece cvijeća kao i svih stanovnika Brazila danas.

S godinama je brend razvio još mnogo linija, ostvarili su i brojne suradnje s nekim od najvećih svjetskih dizajnera, a kolekciju Brasil lansiranu uoči Svjetskog prvenstva 1998. danas svi prepoznajemo.

Svim modelima je zajedničko nekoliko glavnih karakteristika koje kupci izdvajaju i kao najpoželjnije. Izrađena od gume, sva je obuća udobna i lagana, ne kliže se i zadržava oblik godinama. Budući da sunce i vrućina garantiraju nekoliko nepoželjnih posljedica, Havaianas obuća se ne grije na suncu i neće poprimiti neugodan miris. A što su sve pripremili za vruće ljeto pred nama doznajte u nastavku i pogledajte video koji savršeno opisuje duh novih kolekcija.

Ljeto na Havaianas način

Danas poznati dizajn koji u mislima većine ljudi evocira ljeto i bezbrižnost postepeno se razvijao od originalnih modela japanki. Modelirane na primjeru japanskih sandala zori, otkuda su dobile i ime, zaista govore “ljeto” bolje od bilo kojeg drugog modela obuće. Počast zori sandalama, izrađenima od traka tkanine i rižine slame na tabanima, i svojoj povijesti, odaju imitacijom te teksture na ležištu noge. No prepoznatljivo su izvedene od gume.

Japanke već dugo nisu nešto što biramo isključivo za plažu, ali su svakako ostale zaštitni Havaianas znak. Izdržljivi klasični modeli i oni slim obilježili su brojne ljetne avanture zbog čega su uvijek omiljeni izbor za vruće dane. Ljeto je vrijeme glazbenih festivala koji nam omogućuju opuštene i razigrane modne kombinacije. Prva pomisao idealan na festivalski look su komadi u kojem se osjećate opušteno i spremni za zabavu. U modnom smislu to znači birati ležernije kombinacije, a vaša će stopala bezbrižno zaplesati u Havaianasicama.

Nove Havaianas modele za ljeto pred nama pronađite u službenom web-shopu i ovlaštenim trgovinama, a u galeriji pogledajte naše favorite.

GALERIJA (12 TOP MODELA):

     

Foto: Havaianas

Ostvareno u suradnji s brendom Havaianas.

Učitati još
Zatvori