Kako blejzer muškog kroja nositi na ženstven način?

Kako blejzer muškog kroja nositi
na ženstven način?

Nekoliko posljednjih modnih sezona obilježio je jedan od obožavanih i svima poznatih klasika – blejzer. Iako je svoj modni početak pronašao unutar muškog ormara, spoj jednostavnih linija i čvrste tkanine ubrzo je svoje mjesto pronašao i u ženskoj garderobi. Kao nezaobilazni dio poslovnog looka i klasične poslovne uniforme u obliku odijela, ali i u kombinaciji s trapericama i sasvim običnom majicom kratkim rukava unutar ležernih kombinacija, blejzer je postao zvijezda kolekcija high end modnih kuća i high street brendova te nekih od najboljih kombinacija sa sve popularnije ulične modne piste.

Veliki povratak blejzera donio je i nekoliko njegovih novih izdanja. Zadržavajući izvornu jednostavnost kroja, blejzer su ukrasili razigrani uzorci i jarke boje koji su stvarali njegovo novo osvježeno i moderno izdanje inspirirano uvijek novim modnim trendovima.

STARI KLASIK U NOVIM KOMBINACIJAMA

Iako su blejzeri ukrašeni cvjetnim uzorkom i vibrantnim crvenim, ružičastim i plavim tonovima plijenili pažnju u svakoj kolekciji i kombinacijama popularnih trendseterica, klasičan blejzer inspiriran onima iz muškog ormara još uvijek je bio visoko na listi favorita. Kako bi vječnom klasiku dale novi izgled, trendseterice su blejzer muškog kroja spojile s najženstvenijim komadima iz svojih ormara. Rezultat su neodoljive kombinacija za svaku priliku koje smo i sami poželjeli kopirati.

Kako bi onaj klasičan i strogi blejzer u crnoj, tamnoplavoj ili sivoj boji ili u njegovom najpopularnijem izdanju koje je ukrasio karirani uzorak uklopili u poslovne, dnevne, večernje i ležerne vikend kombinacije s naglašenom ženstvenom crtom, u nastavku donosimo nekoliko odličnih street style ideja. Svaka od njih donosi jednostavnu modnu formulu s vašim omiljenih blejzerom u glavnoj ulozi koje stvaraju svestrane kombinacije s kojima ne možete pogriješiti.

POSLOVNI LOOK

Klasičan blejzer nije novitet unutar poslovnog looka. Ipak, u kombinaciji s jednostavnom, elegantnom i ženstvenom poslovnom haljinom ili kao dio istovremeno ženstvenog i ležernog poslovnog looka koje stvara u spoju s tamnim trapericama i raskošnom košuljom s mašnom, vaš omiljeni poslovni klasik pokazat će svoje novo, ženstvenije lice.

DNEVNI LOOK

Blejzer je odavno prešao granice poslovne garderobe i formalnih kombinacija. Za svestrani dnevni look inspiriran modnim trendovima jednostavnost blejzera spojite s neobičnom kombinacijom haljine i hlača ili prebacite preko trendi komada poput kožne suknje.

VEČERNJI LOOK

Jednostavnost i elegancija blejzera nametnula se kao savršeni izbor za večernje prilike. Za istovremeno seksipilan i sofisticirani večernji look blejzer prebacite preko gole kože ili romantičnog bralette grudnjaka i spojite s elegantnim modnim dodacima. Još jedno ženstveno večernje izdanje blejzer muškog kroja stvorit će u kombinaciji s eteričnim i romantičnim haljinama.

LEŽERNI VIKEND LOOK

Iako su donedavno blejzer i ležerni vikend look bili gotovo nespojiva modna kombinacija, popularne trendseterice pronašle su savršenu formulu koja je spojila poslovni klasik i najudobnije komade unutar ženstvenog i ležernog vikend looka. Kako ga postići? Iz ormara izvucite najudobniji par traperica i omiljeni T-shirt, preko njih prebacite klasičan blejzer, a dašak ženstvenosti u cijelu kombinaciju unesite uz pomoć omiljenog para balerinka ili cipela s udobnom potpeticom, svilenom maramom ili šarmantnom beretkom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori