Bezvremenski komadi sa sniženja koje ćete voljeti i nositi godinama
Bezvremenski komadi sa sniženja koje ćete voljeti i nositi godinama

Bezvremenski komadi sa sniženja koje
ćete voljeti i nositi godinama

Profinjen stil gradi se godinama, postepeno i sistematski, a u najboljoj varijanti – uz odjeću sa sniženja. Umjesto potrage za vrućim trendovima, koji će pasti u zaborav čim stignu prvi proljetni dani, iskoristite aktualne akcije kako bi stvorili kapsulnu garderobu koja će vam služiti godinama.

Sezona lova je otvorena

Prvi krug sniženja u brojnim je trgovinama krenuo nakon Božića pa nemojte previše čekati kad su u pitanju komadi visoke kvalitete i povoljnih cijena jer oni vjerojatno neće dočekati drugi krug.

Pokušajte izbjeći klasičnu zamku sa sniženja

U moru šarenila i trendova koji iskaču sa svakog Instagram profila ponekad je teško odlučiti se na prugastu plavu košulju ili haljinu koja je dovoljno neprimjetna da se može updateati godinama. Još je teže zamisliti da ćemo veći dio budžeta koji smo odvojili za shopping uložiti u sivu vestu od kašmira ili kaput od vune, no modni insajderi tvrde da je upravo takve komade najmudrije kupovati po sniženim cijenama.

Komade poput lijepog kompleta donjeg rublja, čizama od prave kože i kvalitetnog blejzera s velikim ćete zadovoljstvom iz ormara vaditi iz sezone u sezonu pa pri sastavljanju popisa obratite pažnju na najbitnije faktore:

  • kakav je sastav?
  • pristaje li komad u vašu ideju o idealnoj garderobi?
  • znate li uz što ćete ga nositi?
  • pristaje li vašoj građi?
  • koliko ćete ga sezona moći nositi?

Klasika ne mora biti dosadna

Elegantni, bezvremenski komadi po samoj su definiciji tako pročišćeni da ne mogu izaći iz mode. Crni blejzer, bež baloner, dobre traperice, kaput od vune, bijela košulja od kvalitetnog materijala i crne čizme do koljena odličan su primjer.

Ipak, to ne znači da komadi kojima ćete vi stvoriti svoju kapsulnu garderobu moraju biti dosadni. Ako obožavate uzorke, uložite u vuneni kaput s nekim odvažnim uzorkom, ako ste rock zvijezda u duši, pronađite onaj Rolling Stones t-shirt kojem ste se nadali godinama, a ako još niste pronašli savršenu crnu haljinu, potražite model asimetričnog kroja, u vrhunskoj izvedbi.

Ako pristaju vašem karakteru, to su komadi koje ćete voljeti i s veseljem nositi iz sezone u sezonu.

Što bi Audrey učinila?

Ako ste ozbiljni oko stvaranja garderobe u kojoj će se nalaziti chic komadi od kvalitetnih materijala, u kojima ćete uvijek biti lijepo odjeveni, razmislite o modnim ikonama koje vas inspiriraju kad kupujete.

Audrey Hepburn, Grace Kelly, Bianca Jagger i modeli devedesetih s razlogom su i dan danas inspiracije ženama kojima je ženstven izgled krajnji cilj pa ih u mislima povedite sa sobom u ovakav shopping.

Učitati još
Zatvori