Klasična košulja ne mora biti dosadna. Ovo je fora stilski trik koji kopiramo od Francuskinja
Klasična košulja ne mora biti dosadna. Ovo je fora stilski trik koji kopiramo od Francuskinja

Klasična košulja ne mora biti dosadna. Ovo je fora stilski trik koji kopiramo od Francuskinja

Proljeće gdje si nestalo, tko te je oteo i zašto? Ovo su glavna pitanja koja nam se vrte glavom ovih sunčanih i vručih dana. Pariški chic je ono čemu mnogi teže kada pričamo o proljetnoj modi jer se radi o minimalističkom stilu koji kombinira modne klasike. Jedan od takvih su jasno i oversized košulje. Odjevni predmet je to koji sigurno posjedujemo u svojem ormaru, jer što je garderoba bez kvalitetne muške košulje? Ako vam je već dosadilo nositi košulju na klasičan način, Francuskinje imaju odgovor na ovaj problem. U trenutku vaš outfit s klasičnom košuljom i trapericama može dobiti wow efekt.

Basic košulje nosimo na francuski način

Nije nam nikada palo napamet da napravimo ovaj jednostavan trik, ali zato Parižankama je. Umjesto da košulju zakopčamo prema naprijed, s njihovom idejom samo je zarotiramo za 180 stupnjeva. Gornje gumbiće ostavimo raskopčane, a košulju uvučemo u traperice pa tako dobijemo prekrasan V izrez na leđima. Kako bi cijela kombinacija više došla do izražaja, frizuru svežemo u poluvisoki rep uz dodatak neke ukrasne gumice.

Pitamo li se može li romantičnije od ovoga. Druga opcija je da zakopčamo samo gornji gumb, a ostatak opušteno raspustimo da leprša.

Twist koji nas ne košta ama baš ništa unijet će osvježenje u naše proljetne kombinacije pa ove tople i sunčane dane iskoristite za probavanje trika. Zanimljiva je činjenica da koliki god dekolte napravili na leđima, on ne može izgledati vulgarno. Složit ćete se da ovo pravilo ne vrijedi u obrnutom slučaju, a ako ste jedna od onih koja s se prednje strane izbjegava pokazati, ovakav francuski način nošenja basic košulje oduševit će vas. Sve što trebate je zaviriti u svoj ormar i odabrati koju košulju ćete isfurati s ovim trikom.

Ako ste pak željni jedne nove košulje, u nastavku vam donosimo 8 ideja iz high street ponude uz koje će ovakav način nošenja košulje izgledati senzacionalno.

Foto: Instagram (@jeanne_andreaa, @mariellehaon), Zara, Massimo Dutti

Učitati još
Zatvori