Trendovi iz dvijetisućitih vratili su se u punoj snazi: Ove ćemo posvuda viđati i iduće godine
Trendovi iz dvijetisućitih vratili su se u punoj snazi: Ove ćemo posvuda viđati i iduće godine

Trendovi iz dvijetisućitih vratili su se u punoj snazi: Ove ćemo posvuda viđati i iduće godine

Kad je prije dvije godine Dua Lipa albumom “Future Nostalgia” vratila fokus na estetiku dvijetisućitih, mnogi su bili skeptični da će se to razdoblje zaista vratiti u modu, no malo pomalo, trendovi iz tog poprilično konfuznog modnog razdoblja počeli su iskakati iz svakog kutka i penjati se na police popularnih modnih trgovina.

Trendovi iz dvijetisućitih zaludjeli su svijet mode

Neki od njih, poput traperica koje se nose uz haljine, nisu uspjeli pustiti korijenje u 2022., no drugi su brzo prirasli srcu generacije Z i postali pravi modni hitovi.

Ove ćemo Y2K trendove na Instagram profilima i ulicama modnih prijestolnica gledati i nadolazeće godine.

Baguette torbice

Mini torbice s kratkom ručkom, popularnog naziva baguette torbe osvojile su svijet mode. Originalno proizvedena pod kreativnom palicom dizajnera kuće Fendi krajem 1997. godine, baguette torbica bila je veliki hit tijekom dvijetisućitih, a popularni oblik preuzele su brojne modne kuće, na veselje fanova torbica u koje može stati samo mobitel i ruž za usne.

Široke hlače

Nakon vladavine mom kroja, struk na hlačama sve se više spušta, a nogavice postaju sve šire i dulje. U ovakvom kroju nose se široke traperice, keperice i hlače od odijela, a kombiniraju uz tenisice, UGG čizme ili cipele u špic. Cargo hlače, s džepovima na bokovima također su modernije no ikad.

UGG čizme

Ravno iz dvijetisućitih, u modu su se ponovno vratile UGG čizme, a ovaj su put najpopularniji klasični niski modeli te model s platformom.

Cipele u špic

S dvijetisućitima vratio se i jedan stil koji možete ili voljeti ili mrziti. Cipele u špic odlično se slažu s (pre)dugačkim hlačama i uskim, maxi haljinama.

Haljine s prorezima

Visoki prorezi na maxi haljinama, prorezi na struku, dekolteu ili leđima – nije važno kako nosite ovaj trend, važno je samo da ga nosite s puno samopouzdanja.

Korzeti

Zahvaljujući francuskom dizajneri Jacquemusu, ovo je još jedan Y2K trend koji obožavamo nositi. Uz široke hlače niskog struka ili pencil suknju i blejzer, dobar korzet svakom će outfitu dati WOW faktor.

Čizme do koljena

Čizme do koljena već su nekoliko sezona pravi hit, a odlično se slažu uz mini suknje i asimetrične haljine.

Minice

U stilu Kylie Minogue i junakinja iz kultne serije “Gossip Girl”, minice su ponovno u trendu, a nose se uz čizme do koljena, oversized blejzere i majice u stilu dvijetisućitih.

Niski struk na hlačama

Skrivanju iza traperica visokog struka došao je kraj, kažu modni znalci. Nisk struk ponovno se vraća, no ovaj put u nešto razumnijem izdanju od onoga u dvijetisućitima, kad se smatralo da su traperice dovoljno niske tek ako iz njih proviruju gaćice. Traperice niskog struka jedan su od trendova koje ćemo uskoro viđati posvuda, najčešće u spoju s kratkim majicama i prostranim jaknama.

Učitati još
Zatvori