Recenzija: Atoderm proizvodi za tuširanje će spriječiti zimsku dehidraciju
Recenzija: Atoderm proizvodi za tuširanje će spriječiti zimsku dehidraciju

Recenzija: Atoderm proizvodi za tuširanje će
spriječiti zimsku dehidraciju

Zimski dani popraćeni su veseljem i druženjem na otvorenom, a nerijetko rezultiraju suhom i oštećenom kožom. Nepogodni vremenski uvjeti nezgodni su za sve tipove koža jer oslabljuju njen zaštitni sloj te vode do suhoće i pucanja.

Prirodno suhe kože zahtijevaju više njege tijekom cijele godine, a zimi lako postaju zategnute i grube, ne vodi li se briga o svakodnevnoj hidrataciji, ali i adekvatnom oblačenju. Ipak, najteže je zadovoljiti potrebe osjetljive kože, posebice ako je atopična.

Najbolji način očuvanja kvalitete kožne barijere zimi jest slojevito oblačenje u tkanine koje nježno klize tijelom te korištenje kvalitetne kozmetike za dubinsku hidrataciju i obnovu kože, među koje se osim losiona i maslaca za tijelo, ubrajaju i hranjiva ulja i mlijeka za tijelo.

Prednosti hranjivih gelova za tuširanje

Iako su atipičan odabir za hidrataciju, hranjivi gelovi za pranje lica i tijela mogu biti izvrstan način za očuvanje kožne barijere, posebice zimi. Preporučuje se svakodnevna hidratacija kože kako bi se ona omekšala i ostala zaštićena od vanjskih uvjeta. No uz prosječan gel za tuširanje koji većinom sadrži jake sapune i parfem, posebice uz korištenje vruće vode, njega za tijelo postaje obavezan korak njege – štoviše, čak i nedovoljan.

Hranjivi gelovi za pranje lica i tijela najčešće su obogaćeni specifičnim kompleksima koji pridonose hidrataciji, uče kožu zadržati hidrataciju, obnavljaju lipidni sloj i jačaju barijeru. Hijaluronska kiselina, ceramidi, pantenol te hranjiva ulja poput vitamin E ili avokada najčešći su sastojci za dodatnu hidrataciju pri tuširanju. Fantastičan odabir hranjivih čistača za lice i tijelo nudi francuski brend Bioderma.

Što brend tvrdi o svojim hranjivim proizvodima za tuširanje?

Suhu kožu karakterizira zategnutost i nedostatak podatnosti koji su ponekad kombinirani sa svrbežom i ljuskicama. Atoderm linija proizvoda za čišćenje i njegu lica i tijela prilagođena je upravo takvoj koži, za svakodnevnu njegu. Atoderm je prikladan za njegu lica i tijela, čak i za atopičnu kožu, a mogu ga koristiti i djeca i odrasli.

Unutar Atoderm linije postoje tri čistača za lice i tijelo, koji mogu biti i kupke, a koriste se ovisno o željenoj teksturi i tipu kože. Atoderm Gel de douche je gel za tuširanje za normalnu do umjereno suhu kožu, Atoderm Crème de douche je krema za tuširanje za normalnu do jače suhu kožu, a Atoderm Huile de douche je ulje za tuširanje za suhu do atopičnu kožu.

Njihova prednost je to što, prije svega, uz svakodnevno korištenje dovodi do njegovane i mekše kože što dolaze u pakiranju od 200 ml ili 1 L, odnosno „family packu“ pogodnom za njegu cijele obitelji.

Naš dojam o Atoderm čistačima za lice i tijelo

Za početak, trebamo reći da su svi Atoderm čistači izvrsni za normalnu kožu koja je zimi sklona laganom sušenju, no postoje razlike koje bismo voljeli naznačiti. Atoderm Gel de douche je savršen gel za tuširanje za različite tipove koža, želite li uistinu hidratantni proizvod koji se lijepo pjeni, a pritom je klasičnije gel teksture. Plavkaste je boje i neutralnog mirisa, a od prosječnog gela najviše se razlikuje po tome što kožu doista ostavlja dubinski hidriranom, bez osjećaja zatezanja i nelagode.

Nešto atipičniji osjećaj tuširanja osigurava Atoderm Crème de douche, Uživate li u doista kremoznim teksturama, ova krema za tuširanje pruža doista dekadentan osjećaj ugode i hranjivost pri pranju. Čak i uz lijepu pjenu, Crème de douche je doista prekrasan proizvod za tuširanje koji pomalo djeluje poput mlijeka za tijelo kojeg ispirete – a svejedno se zadržava na koži.

Ipak, favorit je…

Već pri prvom korištenju Huile de douche bilo nam je jasno kako je ovo fantastičan proizvod za vrlo osjetljive kože. Naime, njegova svilenkasta tekstura ulja, koje je pritom teksture suhog ulja i nimalo masna, stvara iznimno laganu pjenu i daje osjećaj omatanja u dugotrajnu hidrataciju. Upravo je njegova blaga pjena znak kako koristi izrazito nježne surfaktante koji neće dodatno iritirati osjetljive, pa i atopične kože. Ovaj proizvod nam se čini kao izvrstan i za sve koji se ne vole previše mazati kremicama, jer doista vidno njeguje kožu.

Navedene proizvode pronađite u jednom od mnogobrojnih Bioderma prodajnim mjestima.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori