Tko su najbolji svjetski modeli 2015. godine?

2015. godina pokazala se punom iznenađenja u modnome svijetu, a uz sve dogodovštine koje su na trenutke čak i potresale industriju, svoje profile pod svjetlima reflektora strpljivo su gradili njeni sudionici bez kojih ništa ne bi bilo moguće – modeli. Godina na izmaku iznjedrila je neka sasvim nova lica koja su pomela modnu branšu preko noći, aktualna imena zapečatila su svoj status na vrhu, a web stranica Models.com za kraj 2015. odabrala je najbolje od najboljih.

modeli godine

Anna Ewers

Model of the Year Industry Awards, nagrada je koju stranica Models.com dodjeljuje predvođena žirijem od čak 250 članova, koji uključuje najbolje stiliste, dizajnere, fotografe, urednike, casting direktore i mnoge druge kreativne talente. Ove godine žiri su od zvučnijih imena činili stilistica Katie Grand, fotografkinja Emma Summerton i modni direktor u W magazinu Edward Enninful, a svoj glas imali su prilike dati i sami čitatelji, pa je aktualizirana i Readers Choice nagrada.

modeli godine3

Lucky Blue Smith

Modelom godine u ženskoj diviziji, licem koje je definiralo godinu svojom prisutnošću na sceni, modna kritika je proglasila Annu Ewers, po mnogima nasljednicu Brigitte Bardot. Čitatelji su istu titulu dodijelili Gigi Hadid, dok je muškim modelom  godine, i po izboru kritike i po izboru publike, okrunjen Lucky Blue Smith. Lineisy Montero i Bella Hadid najbolja su nova lica u ženskoj diviziji, a u muškoj u obje kategorije dominira Jordan Barrett.

modeli godine4

Gigi Hadid

Comeback of the Year nagrada pripala je Dereku Zoolanderu koji je najavio nastavak filma Zoolander komičnim defileom na reviji modne kuće Valentino ranije ove godine. Najveće zvijezde društvenih mreža očekivano su Gigi, Kendall i Lucky Blue, mladi modeli čija se publika na Instagramu broji u milijunima. Cameron Russel i Karlie Kloss okrunjene su od strane kritike i publike najvećim humanitarkama među modelima, a svojim streetstyle izdanjima glasače su u 2015. najviše osvajale Hanne Gaby Odiele i Liu Wen.

najbolji modeli5

Jordan Barrett

Foto: H&M, IMG Models, Max Mara, Tom Ford

0