Tko su stylish Norvežanke skandinavskog street stylea?

Tko su stylish Norvežanke
skandinavskog street stylea?

Američkim, talijanskim i francuskim blogericama, konkurencija su već neko vrijeme one skandinavske. Pogotovo kada su u pitanju tjedni mode poput onih u Stockholmu i Kopenhagenu, skandinavski street style predstavlja jednu veliku modnu pozornicu na kojoj se uvijek rado upoznajemo s nekim novim trendovima u odijevanju.

Stylish Norvežanke

Skandinavke više nisu stroge minimalistice, već vrlo vješto eksperimentiraju sa svim novim modnim hitovima, pritom prezentirajući odjevne kombinacije koje su sve samo ne jednostavne i neprimjetne. Modnu kliku koju redovito viđamo na ulicama skandinavskih gradova prvenstveno predvode stylish Norvežanke, a ako ste se, gledajući street style fotografije, zapitali tko su one zapravo, mali pregled donosimo u nastavku.

Celine Aagaard

Norvežanka Celine Irgens Aagaard ima bogat i dugogodišnji background u modnom svijetu. Nekadašnja je glavna urednica magazina STYLEmag i STYLEInterior, a danas je višestruko nagrađivana blogerica, stilistica, autorica s tri knjige iza sebe i općenito ekspertica u području trendova, mode, lifestylea i navika potrošača. Zbog toga je i česta gošća televizijskih emisija u Norveškoj, a njome se bave i novinari na stranicama The New York Timesa, Voguea, W Magazinea, Harper’s Bazaara i drugih publikacija. Budući da je osnivačica stranice Envelope.no, upravo se ondje najbolje možete upoznati s njom.

Darja Barannik

Darja Baranik rođena je u ruskom St. Petersburgu, a odrasla u norveškom Oslu. Danas je modna urednica i novinarka, koja često putuje svijetom, pa ju se zbog mode i modnih tjedana često može susresti i u New Yorku. Nakon završenog fakulteta radila je u marketingu tri godine, također se okušala i na televiziji, a stečena znanja i iskustva pomogla su joj da se posveti onom što najviše voli – radu u modnoj industriji.

 

Janka Polliani

Uz ime Janke Polliani veže se mnogo titula. Ona je norveška televizijska voditeljica, konzultantica i stilistica, ali i urednica na svojoj web stranici Polliani.com. Upravo njeno lice najčešće susrećemo na street style fotografijama sa skandinavskih, ali i drugih svjetskih tjedana mode. Stil joj je eklektičan te u jedno vješto spaja elemente ženstvenog i damskog s elementima urbanog i sportskog stila. Od 2016. godine, Norvežani ju mogu pratiti na televiziji, u ulozi voditeljice norveške verzije showa Top Model.

Gine Margethre

Gine živi u Oslu i televizijska je voditeljica i reporterka. Osim toga, zaljubljena je u fotografiju, svijet mode i ljepote, što su joj sve redom hobiji u slobodno vrijeme. Pratiti ju možete na web stranici ginemargrethe.no, gdje redovito objavljuje svoje kombinacije, a osim ovog bloga, popularan je i njen Instagram profil, na kojem se pobliže može doživjeti kakav stil njeguje. Ovih dana Instagram feed prepun joj je zabavnih trenutaka s netom završenog Tjedna mode u Kopenhagenu.

Annabel Rosendahl

U modnoj kliki gore navedenih skandinavskih trendseterica susresti se može i Annabel Rosendahl, Norvežanka kojoj je moda također u malom prstu. Glavna je buyerica za najveću norvešku high end modnu kompaniju Høyer. Zadužena je za preko 150 brendova, a samo neki od njih su Chloé, Stella McCartney, Saint Laurent, Givenchy, Isabel Marant, Loewe i Alexander Wang. U potrazi za inspiracijom, redovito obilazi showroomove, revije, ali se inspirira i street styleom, kojeg je i sama zvijezda. Svoja iskustva dijeli s publikom na stranici annabelrosendahl.com

 

Line Langmo

Line Langmo u modnoj je industriji još od 2012. godine. Kao buyerica jednog norveškog butika radila je čak 9 godina, nakon čega je odlučila postati freelance stilistica i istovremeno se posvetiti raznim drugim projektima. To joj je omogućilo da stilizira brojne norveške zvijezde i različite televizijske produkcije. Osim toga, dizajnerica je i lifestyle blogerica, koju možete pratiti na adresi linelangmo.com.

Učitati još
Zatvori